Frankrijk is een pionier op vlak van een digitaks.
Volledig scherm
Frankrijk is een pionier op vlak van een digitaks. © ANP XTRA

Franse Senaat stemt voor digitaks voor internetgiganten

In Frankrijk heeft de Senaat afgelopen nacht in eerste lezing groen licht gegeven voor een nieuwe belasting voor internetgiganten. Er waren 181 stemmen voor, 4 tegen en 158 onthoudingen. In de tekst werd wel het tijdelijke karakter van de maatregel ingeschreven.

10 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zal wel een manier gevonden worden om die door te rekenen aan de internet gebruiker.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    650 miljoen in 2020 van GAFA? Dat is toch niks!
  • Bram De Clerck

    5 jaar geleden
    Dit is een van de weinige belastingen waar ik volledig achter sta. Google en Amazon betalen geen cent en maken de lokale economie kapot door hun belastingvoordeel.
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    Een populisme belasting ! Al wat bij het gepeupel echt leeft en levensruimte geeft wordt (over)belast. Misschien moeten ze eens "adds" en "apps" uitvinden om met "plezier" / "tegenzin" belastingen te betalen en aangeven hoeveel geld ze, de internetgiganten, werkelijk naar een streek brengen / weghalen.
  • Ronny Deckers

    5 jaar geleden
    Weer niet goed. Die mastodonten krijgen wereldwijd gigantische belastingvoordelen. Eindelijk doet daar eens iemand iets aan en alle reacties hier zijn weeral negatief. Wat een verrassing hé. Kudos Frankrijk. Alleen weeral jammer dat dit niet op Europees niveau gebeurd. Zou veel meer effect hebben.