Kinderen kunnen zich tijdens de Buitenspeeldag uitleven op De Lilse Bergen.© Bart Van den Langenbergh

Buitenspeeldag op De Lilse Bergen krijgt tweede kans

Lille -

De uitgestelde Buitenspeeldag in Lille vindt op woensdag 15 mei plaats op het recreatiedomein De Lilse Bergen. Kinderen kunnen zich een hele namiddag uitleven op springkastelen, in een speeltuin en op andere attracties.

Door het snertweer van woensdag 17 april besliste het gemeentebestuur van Lille om de Buitenspeeldag te verschuiven naar woensdag 15 mei. Hoewel de weersvoorspellingen ook niet fantastisch zijn, mogen kinderen uit Lille zich woensdag tussen 13.30 uur en 16.30 uur komen uitleven op De Lilse Bergen in Gierle. Ze kunnen een hele namiddag gratis komen spelen op onder meer een laagteparcours, klimmuur, springkastelen, speeltuin, go-carts, waterfietsen en met nog andere attracties.

“Met de Buitenspeeldag willen we niet alleen een leuke dag bieden, maar ook het belang benadrukken van toegankelijke en uitdagende speelomgevingen”, zegt Chiel Danckers (Inzet), schepen van Jeugd in Lille. “De afgelopen jaren zijn twee grote speelzones bijgekomen, aan Hof d’Intere en in Park Goetschalckx, en ook enkele speelzones op buurtniveau, zoals in den Bosberg en de Rozenlaan. Verschillende bestaande speelzones werden vernieuwd, zoals die aan de Meidoornlaan, Laakakker en Haestakkers. Vorig jaar hebben we ook de skatezone aan de Molenvelden in Gierle vernieuwd en deze zomer komt er een nieuwe speelzone bij. Ook op de nieuwe sportsite Balsakker is er ruimte om te spelen.”(bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille