© Gemeente Heusden-Zolder

Nederlands leren of oefenen in Heusden-Zolder

Wil jij of iemand die je kent Nederlands leren? Wil je meer begrijpen van wat mensen zeggen of wat er geschreven staat? Praat je graag met iemand van een andere cultuur? Dan zijn de volgende mogelijkheden iets voor jou.

Gemeente Heusden-Zolder

Je kan op vele plaatsen Nederlands leren maar elke school is een beetje anders. Welke school past bij jou? Het Agentschap Inburgering en Integratie helpt je zoeken naar een cursus waar je kan leren wat je nodig hebt.Er zijn inschrijvingsdagen gepland op maandag 3 september en maandag 10 september telkens van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 19 uur in het Zebrahuis, Waterleidingstraat 14.

Oefenen met VriendENtaalVanaf oktober kan je iedere week naar VriendENtaal komen. Er wordt samen in het Nederlands gepraat over gewone dingen zoals feesten, gezin, werk, … Soms wordt er ook een uitstap gedaan. VriendEntaal vindt plaats op maandag in wijkcentrum Lindeman van 9.30 tot 12 uur en op dinsdag in het Zebrahuis van 13.30 tot 15 uur.

VriendENtaal zoekt vrijwilligers!Heb je nog wat tijd en sta je ervoor open om op een gezellige manier onze gewoontes, gemeente en samenleving met nieuwe inwoners te delen? Twijfel dan niet en doe mee!

Voor meer informatie kan je terecht bij, Hatice Murat, afdeling welzijn en lokale economie 011 80 80 86 of welzijn.lokale.economie@heusden-zolder.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer