De diepgevroren tonijn lag in een container

In beslag genomen tonijn in loods in Lebbeke bevatte 3 ton cocaïne, 6 verdachten aangehouden

De Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen heeft 6 personen aangehouden die verdacht zijn van drugssmokkel in een lading tonijn. Tussen een lading diepgevroren tonijn die begin deze week is gevonden in een loods in Lebbeke, zat 3 ton cocaïne. 

Maandag heeft de Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen op vraag van de Nederlandse Politie een vrachtwagen onderschept in de loods van een bedrijf voor vloerwerken in Lebbeke. De Nederlandse politie had bijna 3 ton cocaïne ontdekt in de container van de vrachtwagen, verborgen in de lading bevroren tonijn.

De politie had in Nederland de cocaïne ontdekt en de Federale Gerechtelijke Politie om bijstand gevraagd omdat de vrachtwagen onderweg was naar Oost-Vlaanderen. In Lebbeke reed hij een loods binnen.

De container was geladen met 20 ton diepgevroren tonijn, en dus niet met 10 ton diepgevroren tonijn waar eerder sprake van was. Dat bleek een deklading te zijn voor bijna 3 ton cocaïne. De Civiele Bescherming heeft de tonijn overgeladen om te vernietigen.

De gerechtelijke politie kon 8 verdachten oppakken, 3 daarvan hebben de Nederlandse nationaliteit, 4 zijn Belg en 1 persoon heeft de Turkse nationaliteit. De onderzoeksrechter van Dendermonde heeft 6 verdachten aangehouden, 2 zijn vrij onder voorwaarden.

Het onderzoek in samenwerking met de Nederlandse Politie loopt verder.

Meest gelezen