© BELGA

HERBELEEF. Club Brugge wint ook in Griekenland en schrijft geschiedenis met halve finale in Conference League

Als Club Brugge vanavond standhoudt in de Griekse heksenketel, kwalificeren ze zich voor de halve finales van de Conference League. Het zou de eerste keer zijn dat een Belgische ploeg daarin slaagt. Club verdedigt een 1-0-voorsprong uit de heenmatch, wat maakt dat PAOK Thessaloniki op eigen bodem minstens even goed moet doen wil het minimaal verlengingen uit de brand slepen. Volg de wedstrijd hier op de voet.

red
  • Sterk Club Brugge wint met 0-2 op veld van PAOK na twee goals van Ferran Jutgla
  • Zwakke Grieken bakken er in eigen huis helemaal niets van 
  • In de halve finale wacht Fiorentina; Club Brugge speelt eerst op verplaatsing 
De zege van Club Brugge kwam ook in de tweede helft niet in gedrang. PAOK kreeg nog wel een strafschop na fout van Balanta maar op aangeven van de VAR ging het feestje niet door. De partij kabbelde rustig verder. Doelman Jackers kreeg amper werk op te knappen. Na 32 jaar staat Club Brugge zo in een Europese halve finale. Onze landgenoten spelen eerst op verplaatsing in het wondermooie Firenze.  
Lange bal

Doelman Jackers jaagt de bal naar voor. Jutgla vraagt het leer maar kan de bal niet bijhouden. Met twee fraaie doelpunten is de Spanjaard de absolute uitblinker van deze memorabele avond. 
Toegevoegde tijd

Er komen vier overbodige minuten bij. 
De Pool mag terugblikken op een prima partij. Mooi moment voor de jonge Talbi om enkele Europese minuten mee te pikken.  
Metertje naast

Zinckernagel laat zich meteen gelden. Hij snijdt vanop links naar binnen en gaat dan zijn kans. De Deen glijdt weg en zijn schot gaat een metertje naast het kooi van Kotarski. 
Slechte voorzet

Doelman Jackers kan een voorzet vanop de linkerflank makkelijk plukken. De Limburger is amper of niet aan het werk gezet vandaag. Hij had waarschijnlijk een ander scenario verwacht. 
Aftellen

Het is aftellen voor beide ploegen. De Grieken hebben het al een tijdje opgegeven en voor Club Brugge hoeft het niet meer. Dit worden nog lange tien minuten voor beide teams. Ondertussen laten de Griekse fans zich nog een keertje horen. We dachten dat ze al ingedommeld waren.  
Odoi komt het middenveld versterken. Zo schuift Vetlesen naar links op om de plaats van Nusa in te nemen.  
Slotkwartier

De Griekse kaars dooft stilaan verder uit. Ze heeft amper gebrand vandaag en ook de wisselspelers krijgen geen vuur in de partij. Dit is toch echt wel geen wereldploeg. 
Gevaarlijke Despodov

De winger is de gevaarlijkste thuisspeler. Hij wordt vergeten aan de rand van de kleine rechthoek maar het lijkt niet echt een kopbalspecialist te zijn. Zijn matige kopbal is een rollertje voor doelman Jackers. Zo zien we de Brugse goalie ook een keertje aan het werk. Het is een laatste wapenfeit van de arme man want Giannis Konstantelias, ex-Eupen, staat klaar om in te vallen. 
De Grieken doen het via een ingestudeerd nummertje maar enkele jongens hebben niet al te best opgelet op de training. Sabbe kan makkelijk wegkoppen. 
Wat een sprookje voor coach Nicky Hayen
Wat een sprookje voor coach Nicky Hayen . Belga
De bal gaat niet op de stip want er was buitenspel van Despodov. Balanta ontsnapt aan een strafschop én een geel kartonnetje. We zien een dikke oef bij de Colombiaan. 
Bal op de stip; wachten op de VAR

Balanta maakt zijn eerste foutje en maait Despodov neer. De bal gaat op de stip maar de thuisspeler leek wel vanuit buitenspel te vertrekken. We wachten op het sein van de VAR
Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer