Voetbal Challenger Pro League

Behoud in Challenger Pro League is geen must voor twee geïnteresseerde overnemers van KV Oostende

© KVO

Oostende -

Tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck licht op de website van KV Oostende enkele zaken in het overnamedossier toe. Hij mikt op witte rook tegen begin mei.

Peter Rossel

De overnamekansen zouden in de goede richting evolueren. “Op dit moment zijn er twee pistes concreet te noemen”, aldus Van Oosterwyck. “Beide partijen ondertekenden dan ook een ‘Letter of Intent’, een intentieverklaring om de club te kopen. Daarin staan bijvoorbeeld ook enkele opschortende voorwaarden om de club te kopen. We voldoen intussen aan de meeste van die voorwaarden. Het gaat dus de goede richting uit, maar we zijn er zeker nog niet. Bij deze twee partijen maakt het behoud in de Challenger Pro League geen deel uit van de opschortende voorwaarden, maar andere partijen wachten wel af tot er zekerheid is en ondertekenden daarom nog geen ‘Letter of Intent’. Nu, het lijkt me sowieso belangrijk dat de club zich kan handhaven.”

Bij een selectie wil Werner Van Oosterwyck vooral rekening houden met “een langetermijnvisie waarbij er duidelijke financiële engagementen worden aangegaan, maar ook dat er aandacht is voor de lokale verankering van de club.” De tijdelijke bewindvoerder merkt op dat “onder het vorige beleid er – ondanks holle beloftes – weinig sportieve ambitie was, dat de financiële transacties op z’n zachtst gezegd onduidelijk waren en dat KV Oostende zijn identiteit verloor. De Oostendenaars moeten zich opnieuw kunnen verzoenen met KVO en er moet sportieve ambitie zijn zonder financieel in de problemen te komen. Op dit moment is een overname natuurlijk onze prioriteit, maar we bekijken ook al de opties om het Amerikaanse bewind juridisch verantwoordelijk te houden voor het niet nakomen van financiële beloftes en een totaal mismanagement van de club.”Met de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) over het tribunedossier werd volgens Werner Van Oosterwyck een akkoord bereikt over de belastingschulden waarin elke betrokken partij zich kan vinden, ook de potentiële overnemers. “Dat is dus een belangrijke stap.”

De tijdelijke bewindvoerder wiens mandaat begin juli afloopt, hoopt begin mei duidelijkheid over de overname te hebben, zodat KVO ook zijn proflicentie voor volgend seizoen bereikt. “Daarvoor is een strikte, financiële planning noodzakelijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus