© AP

Tientallen tornado’s teisteren VS: drie gewonden en ernstige schade

Het centrale deel van de Verenigde Staten had vrijdag af te rekenen met tientallen grote tornado’s. Er is sprake van ernstige schade en volgens de hulpdiensten raakten minstens drie mensen gewond.

lto
Bron: BELGA

Volgens de Amerikaanse meteodienst NWS zijn vrijdag meer dan 70 tornado’s geregistreerd, hoofdzakelijk in de regio rond Omaha, de grootste stad van de staat Nebraska, pal op de grens met Iowa.

Op sociale media circuleren beelden van ‘stormjagers’ waarbij grote tornado’s te zien zijn. Tientallen gebouwen zijn vernield, elektrische leidingen geknapt en wagons ontspoord.

Onder meer Elkhorn, een voorstad van Omaha, is getroffen. Beelden tonen hoe huizen vernield zijn, daken weggeblazen en bomen ontworteld.

Via X, het vroegere Twitter, laat de politie van Omaha weten dat de hulpdiensten langsgaan bij de getroffen huizen en bijstand verlenen aan mogelijke gewonden.

(Lees verder onder de foto)

© AP

Ingestort gebouw

Meer naar het zuiden nabij de stad Lincoln trof een tornado een loods waar zowat 70 werknemers aanwezig waren. Het gebouw stortte in. De aanwezigen werden geëvacueerd en er is sprake van drie gewonden, lieten de autoriteiten van het district Lancaster weten tijdens een persconferentie.  De gewonden zijn niet in levensgevaar.

De National Weather Service had vrijdag een pak waarschuwingen uitgevaardigd voor tornado’s in de centrale staten van de VS. Ook zaterdag zou het weerfenomeen blijven opspelen, tot in Texas toe. Tornado’s komen relatief vaak voor in de VS, vooral in het centrum en het zuiden van het land.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer