Onhandige dief klimt over omheining supermarkt in Limburg en blijft met broek aan hek hangen

Een inbreker heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn broek moeten laten zakken om te kunnen ontsnappen. De man bleef vasthaken aan de pinnen op de omheining van de Spar in Kaulille (Bocholt) waar hij bier kwam stelen. Hij is opgepakt.

tg

De uitbater van de Spar Craeghs in Kaulille, deelgemeente van Bocholt, ontdekte zondagochtend dat er weer eens dieven op bezoek waren geweest. Er waren niet alleen voetsporen in de sneeuw, op de camerabeelden van beveiligingscamera’s was duidelijk te zien hoe een inbreker in de nacht van zaterdag op zondag over de omheining kroop om bier te stelen.

Toen hij wilde vertrekken verloor hij zijn evenwicht en schoof naar beneden. Daarbij bleef hij met zijn broek aan een van de pinnen bovenop de omheining hangen.

Voorbijgangers stopten met een wagen, hielpen hem los te maken, en reden door. Daarop vertrok de dief met de fiets. En met zijn buit: een bak bier en 24 blikken pils.

© gvb

“Hij is zelfs nog een keer teruggekomen. En opnieuw bleef hij haken aan de omheining”, zegt uitbater Jos Craeghs. Ongeveer een uur heeft hij daar ondersteboven gehangen. Het sneeuwde, dus hij zal wel serieus onderkoeld geweest zijn. Uiteindelijk liet hij zijn broek zakken in de hoop te kunnen ontsnappen, maar het lukte niet. Voorbijgangers verwittigden uiteindelijk de politie.

bekijk ook

“De noodcentrale ontving zondagochtend omstreeks 6u30 een oproep van enkele jongeren. Ze hadden in Kaulillerdorp in Bocholt een man om hulp horen roepen en hadden hem uit zijn penibele situatie bevrijd. De man was over een hoge metalen omheining van een supermarkt gekropen, maar was ten val gekomen en met zijn broek achter een metalen anti-inbraakpin blijven haken. Hij raakte daarbij lichtgewond”, zegt de woordvoerder van de politiezone CARMA.

De dertiger bleek al gekend te zijn voor andere feiten en stond ook nog geseind voor een verhoor in het kader van een ander dossier. De man verbleef een tijdje in de cel en is maandag voorgeleid bij een parketmagistraat in het Genkse commissariaat. De zaak wordt afgehandeld via Bemiddeling en Maatregelen”, zegt het parket.

bekijk ook

“Domste inbrekers ooit” brengen iedereen aan het lachen met diefstal die al na enkele seconden fout gaat

Inbreker wil supermarkt binnendringen via plafond, maar dat verloopt niet helemaal volgens plan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen