Nicolas Guyot, Luc Vanhaute en Raf Suykerbuyk bij Artisan Classic Cars in Brasschaat.© Koen Fasseur

Na 33 jaar bij Van Hool vindt Luc (55) droomjob achter zijn hoek: “Ik ben hier aan mijn tweede jeugd begonnen”

Brasschaat/Koningshooikt -

De 55-jarige Luc Vanhaute koos na een carrière van 33 jaar bij Van Hool in Koningshooikt (Lier) voor een carrièreswitch. De oldtimerfan is nu aan de slag bij Artisan Classic Cars in Brasschaat, het bedrijf van de jonge kerels Nicolas Guyot en Raf Suykerbuyk.

Jan Brys

Luc Vanhaute is geboren in Schoten, maar kwam op jonge leeftijd in Maria-ter-Heide wonen. Na zijn legerdienst ging hij als schrijnwerker aan de slag. “Daar kwam Marcel Van Hool al eens over de vloer. We raakten aan de praat en ik kon aan de slag in Koningshooikt. Ik heb daar 33 jaar zeer graag gewerkt. Maar op een bepaald ogenblik voelden we aan dat er iets te gebeuren stond. De zwanenzang was ingezet. Ik had zeer moeilijke momenten. Even heb ik gedacht om in te gaan op een voorstel van Van Hool, maar dat ging me veel te traag.”

Luc, Nicolas en Raf.© Koen Fasseur

Luc bleef niet bij de pakken zitten. “Dat heeft geen zin. Ik begon me af te vragen wat ik nog wou en kon doen. Ik heb thuis een kleine collectie oldtimers. Kennissen raadden me aan om eens te gaan praten met Nicolas Guyot van Artisan Classic Cars in Maria-ter-Heide. Ik trok mijn stoute schoenen aan en ging mezelf voorstellen. Mijn ervaring bij Van Hool en zeker ook mijn passie voor oldtimers hebben de doorslag gegeven. Nicolas kwam mijn collectie oldtimers bekijken en het klikte meteen. Nicolas is een jonge ondernemer, hij straalt rust uit en doet me daarom een beetje denken aan Marcel Van Hool. Vroeger reed ik elke dag 72 kilometer van Maria-ter-Heide naar Koningshooikt. Nu werk ik op exact 270 meter van mijn deur. Ik heb een vast contract en kan hier zeker nog tien jaar nuttig zijn. Hoe mooi is dat?”

“Mijn ervaring bij Van Hool en zeker ook mijn passie voor oldtimers hebben de doorslag gegeven. Nicolas kwam mijn collectie oldtimers bekijken en het klikte meteen. Nicolas is een jonge ondernemer, hij straalt rust uit en doet me daarom een beetje denken aan Marcel Van Hool”

Luc Vanhaute (55)

Ex-werknemer bij Van Hool en nu aan de slag bij Artisan Classic Cars

Classic Cars

Nicolas Guyot (28) kwam als kleine jongen op woensdagnamiddag altijd helpen bij zijn achteroom die hier een loods had. “Ik ging dan verder studeren en begon vier jaar geleden met oldtimers. Het liep goed, maar op den duur was het niet meer vol te houden. Dit jaar heb ik dan met Raf Suykerbuyk een vennootschap opgericht. Met Raf klikte het meteen. We zijn beiden gepassioneerd door oldtimers, vooral van die uit de jaren 60 en 70. We doen herstellingen, technische revisies en onderhoud. Stilaan beginnen we ook aan verkoop te doen. De oudste die we hier hebben staan, dateert uit 1924. Indien nodig kunnen we ook stukken namaken.”

Luc, Raf en Nicolas.© Koen Fasseur

Nog mensen aannemen

Artisan Classic Cars is gevestigd aan de Brechtsebaan in Maria-ter-Heide. De garage bevindt zich achterin. “We zijn aan uitbreiding toe. We gaan daarom het pand vooraan, tegen de straatkant, overnemen en renoveren. In totaal beschikken we dan over een oppervlakte van 500 vierkante meter. Dat hebben we zeker nodig, want er is zeer veel werk. We gaan zeker nog meer mensen moeten aannemen, want op dit ogenblik zitten we al vol tot september. Er zijn zeer veel oldtimers in omloop in verhouding tot het aantal mensen dat eraan kan werken.”

Luc Vanhaute voelt zich perfect gelukkig. “Ik ben zeer blij dat deze jonge kerels oog hebben voor die mooie oude wagens. We moeten dat in ere houden, dat is patrimonium. Op dit ogenblik ben ik aan een Facel Vega uit 1960 aan het werken, een prachtbak. Ik ben hier samen met Nicolas en Raf aan een tweede jeugd begonnen, op een boogscheut van mijn deur dan nog. Ik had nooit gedacht dat ik nog aan zo’n mooie uitdaging zou kunnen beginnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen