Patrick Post/Hollandse Hoogte
Volledig scherm
© Patrick Post/Hollandse Hoogte

Internationale vluchten blijven tot eind 2023 uit Europese uitstoothandel

milieuHet Europees Parlement keurt nieuwe regels goed die de uitstoot van broeikasgassen in de luchtvaart moeten beperken. Vluchten van en naar plaatsen buiten de Europese Unie genieten tot eind 2023 van een uitzondering, die geldt sinds vliegreizen in 2012 werden toegevoegd aan het Europese uitstoothandelssysteem.

14 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    En nog maar wat cadeautjes aan die sector. Goed bezig.
  • geert decruyenaere

    6 jaar geleden
    wat met de scheepsvaart. Textiel uit china naar zuid amerika en dan terug naar indië om te kleuren,om dan naar europa te exporteren. 70% van de uitstoot door transport komt van de scheepsvaart. Niemand kraait er iets over. Economie ??
  • Pieter Vankamp

    6 jaar geleden
    De grootst vervuilende sector mag ongestraft verder vervuilen. Import/export uit andere continenten is ecologisch en economisch misdadig. Waarom moeten wij aardbeien eten in de winter ? Of een slurpende americaan ? Canadees rendiermelk ?
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Laat iedereen op zijn continent blijven. Gedaan met decadente reisjes naar de zon in de winter. Leer de seizoenen apprecieren. En zakenmensen kunnen aan videoconferencing doen.
  • jos meurrens

    6 jaar geleden
    Allemaal goed en wel. Men promoot de elektrische wagens. Er is nu al elektriciteit tekort, dus stel je daar even bij voor dat morgen de dag gans de wereld met elektrische wagens gaat rijden.Daarenboven is een elektrische wagen, van af montage tot de schroothoop , meer vervuilend dan een hedendaagse dieselwagen.