© BELGA

Brussel verwelkomt eerste Europese manche van Premier Padel Circuit: “We verwachten 55.000 tot 60.000 bezoekers”

Van 20 tot en met 28 april is Brussel gaststad voor de eerste Europese manche van het wereldkampioenschap Premier Padel Circuit. De honderd beste padelspelers ter wereld nemen het tegen elkaar op in “het grootste indoor sportevenement van het jaar”, aldus organisator Lotto Brussels Premier Padel by Belfius. De organisatie verwacht om en bij de 55.000 bezoekers in Gare Maritime in Tour & Taxis.

Bron: BELGA

Het padeltoernooi in Brussel start op zaterdag 20 april met de eerste kwalificatieronden in de Tour & Taxis Padelclub. Vanaf woensdag 24 april gaat het toernooi werkelijk van start. De achtste finales vinden plaats op 25 april, de kwartfinales de dag erop. Zaterdag 27 april worden de halve finales gespeeld, zondag de uiteindelijke finale.

Topspeler Fernando Belasteguin, volgens sommigen de beste padelspeler aller tijden en de facto de speler die het vaakst nummer 1 op de wereldranglijst is geweest, zal niet aanwezig zijn in Brussel. De Argentijn, ook gekend als ‘Bela’ of ‘The Boss’, heeft momenteel te kampen met een blessure.

Een aantal liberale politici zullen het evenement ook bijwonen. Het gaat om premier Alexander De Croo (Open VLD), minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR), voormalig eerste vrouwelijke premier van België Sophie Wilmès (MR), minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet (MR) en vicepremier David Clarinval (MR).

“We verwachten 55.000 tot 60.000 bezoekers voor deze editie”, zo gelooft Waals ondernemer en Executive President van Lotto Brussels Premier Padel Vincent Laureyssens. “Het hoogtepunt wordt de uitzending van de finale op nationale televisie en het bezoek van de eerste minister.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer