Met of zonder Odoi? Die vraag stelt Club zich niet alleen voor Anderlecht, maar ook voor volgend seizoen

Denis Odoi (35) lijkt onder Nicky Hayen herboren: in acht van de twaalf matchen maakte hij minuten. Het betekent niet dat de Leuvenaar zeker bij Club Brugge blijft. Odoi is einde contract en hoorde nog niks van het bestuur.

Pieter-Jan Calcoen

Ronny Deila zag in Denis Odoi hoogstens een goede stoplap – met zijn polyvalentie kan hij zowat op elke positie onder de middellijn depanneren –, terwijl hij vorig seizoen wel nog een regelmatige basispion was. Maar kijk: sinds Nicky Hayen van Deila heeft overgenomen, behoort Odoi opnieuw nadrukkelijk tot de plannen. Tegen Fiorentina in de Conference League stond hij twee keer in de ploeg, ook tegen Union was hij titularis. En het moet gezegd: Odoi deed het keer op keer prima.

Het wordt dan ook interessant om te zien of Hayen tegen Anderlecht andermaal een beroep zal doen op Odoi. De Ghanese international, die tussen 2011 en 2013 twee titels pakte met RSCA maar er ook langs de achterdeur moest vertrekken, ligt in balans met Kyriani Sabbe op rechtsback en Hugo Vetlesen en Casper Nielsen als nummer acht.

(Lees verder onder de foto)

Speelt de polyvalente Odoi ook volgend seizoen nog voor blauw-zwart?© BELGA

Odoi speelt de laatste tijd zo vaak dat de vraag zich stelt of er dan toch nog een toekomst voor hem is weggelegd bij Club. De veronderstelling was lange tijd dat blauw-zwart zijn aflopende contract niet zou verlengen – per slot van rekening kwam hij amper in actie – maar nu Odoi zich zo nuttig toont, is het misschien toch een optie om langer met elkaar door te gaan?

Navraag leert ons dat Odoi zelf nog niks van de clubleiding gehoord heeft. Dat betekent niet per definitie dat Club het hoofdstuk definitief afgesloten heeft. Het vindt het nu simpelweg niet het goede moment om te onderhandelen, daarvoor zijn de competitiewedstrijden tegen Anderlecht en Cercle Brugge te bepalend. Het geldt niet alleen voor Odoi, maar ook voor T1 ad interim Hayen: pas ná het seizoen wordt er in overleg de evaluatie gemaakt.

Nog niet stoppen

Mocht Club Odoi een nieuwe overeenkomst aanbieden, dan is het aannemelijk dat de speler zal moeten inleveren. In 2022 tekende hij een contract aan goede voorwaarden, omdat hij toen van het Engelse Fulham kwam en hij gehaald was als een potentiële sterkhouder. Die status heeft Odoi niet langer. Het lijkt evident dat zich dat ook zou vertalen qua loon.

Maar zover is het dus nog niet: op dit moment zijn er geen gesprekken aan de gang. Mocht er voor Odoi geen perspectief zijn bij Club, dan denkt hij niet aan stoppen. Hij voelt zich te fit om nu al afscheid te nemen.

(Lees verder onder de foto)

De 35-jarige Odoi denkt nog niet aan stoppen.© Getty Images

In die optiek zijn de resterende duels ook vanuit persoonlijk perspectief belangrijk. Ofwel dwingt Odoi de bazen om hem aan boord te houden, ofwel wekt hij bijkomende interesse om elders aan de slag te gaan.

Maar eerst focussen op het groepsgebeuren: Odoi hoopt nog kampioen te worden. Het zou zijn derde prijs bij Club zijn.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer