Volleybal

Opnieuw Europees volleybal voor VDK Gent na winst in Roeselare: “Voor de club was dit een boerenjaar”

Dat er gevierd mocht worden, is duidelijk.© VDB

Roeselare -

Op bezoek bij Bevo Roeselare heeft VDK Gent zich zaterdag het laatste Europese ticket toegeëigend. Het team van Stijn Morand trok de lijn van de voorbije maanden door en nam voor de tweede week op rij de maat van de West-Vlaamse fusieploeg.

Dirk Van Bruysel

“In de reguliere competitie misten we op een haar na de Champion Play-offs, maar nadien legden we een perfect parcours af”, glundert Stijn Morand. “We verloren geen enkel punt en zetten nu ook Bevo Roeselare in twee wedstrijden opzij. Neen, voor de competitie hadden we nooit durven dromen van deze vierde plaats in de eindstand. Vergeet niet dat we voor topploegen zoals VC Oudegem en Roeselare zijn geëindigd. En dat met een toch wel heel jonge groep.”

“Wat de wedstrijd zelf betreft hadden we het zelfs sneller kunnen afmaken. Maar we begonnen met een iets mindere opslagdruk aan de match. Toch versierden we nog enkele setballen. Bij een killblok werden we afgefloten met een netfout, waarna Roeselare de eerste set greep. In de tweede en derde set speelden we met heel wat meer overtuiging en trokken we vlot aan het langste eind. In de vierde herneming liepen we 8-19 uit. Roeselare kwam nog stevig opzetten, maar we hebben nooit de controle op het gebeuren verloren. Dat de ontlading naderhand groot was, is terecht.”

In de play-offs walste VDK Gent over de tegenstand.© VDB

Respect voor de spelers

“We zijn in deze competitie duidelijk gegroeid. Nadat we de Supercup wonnen, verloren we in de reguliere competitie punten in acht vijfsetters. Bij aanvang van de play-offs viel alles echter in de juiste plooi en legden we een perfect parcours af. Ik ben blij dat de groep de voorbije weken zo’n stabiele indruk naliet. Vergeet niet dat de speelsters, die toch geen profs zijn, een pittige kalender perfect afwerkten. Ik heb enorm veel respect voor hen. Dit is dan ook het resultaat van wekelijks twintig uur trainen”, aldus de coach.

“Het resultaat van een project dat ik in 2008 heb opgestart. Toen zijn we begonnen met wekelijks twintig uur te trainen met een combinatie van topsport en studie. Hierdoor werden we al verschillende keren vicekampioen, een keer kampioen en wonnen we de beker. Het resultaat van hard werken. Ik blijf het herhalen: hard werken is de sleutel van ons succes. De komende week maken we een evaluatie van het ganse seizoen. Opgelet, het A-team is maar het topje van onze piramide. Dit seizoen hadden we 22 ploegen in competitie waarvan vijf seniorenploegen. Bij de jeugd wonnen we drie bekers en nu hebben we ons Europese ticket beet. Voor de club was het een boerenjaar.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen