De hoop op een medaille mag beginnen: Marten Van Riel heeft zijn ticket voor de Olympische Spelen beet na zesde plek in Yokohama

Marten Van Riel heeft zijn ticket voor de Olympische Spelen in Parijs van komende zomer op zak, nadat hij zaterdag als zesde is geëindigd in de openingsmanche van de World Triathlon Series in het Japanse Yokohama. De 31-jarige Antwerpenaar voldoet aan de internationale en Belgische criteria en volgt Jelle Geens, die als vijftiende finishte in Japan en al zeker was van kwalificatie, naar de Franse hoofdstad.

Bron: BELGA

De Amerikaan Morgan Pearson stak in 1u42:05 (na 1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) de zege op zak. Van Riel bleef altijd in de top tien en finishte in 1u42:34, op minder dan 30 seconden van winnaar Pearson en op 14 seconden van het podium. De Australiërs Matthew Hauser, (tweede) en Luke Willian (derde) maakten die top drie vol. Geens werd vijftiende in 1u43:20.

In de vrouwenwedstrijd behaalde Frankrijk een dubbele podiumplaats met Léonie Périault als winnares in 1u52:28 en Emma Lombardi als derde (1u53:08). De Amerikaanse Taylor Knibb werd tweede (1u53:04). Claire Michel strandde als 24e en Jolien Vermeylen als 39e.