Direct naar artikelinhoud
NieuwsBinnenland

Stakingsaanzegging bij Audi Brussels nadat 371 uitzendkrachten baan verliezen

Archiefbeeld ter illustratie.Beeld BELGA

Bij Audi Brussels in Vorst verliezen 371 uitzendkrachten hun baan. Dat is vandaag meegedeeld tijdens een ondernemingsraad. De socialistische vakbond ABVV heeft een stakingsaanzegging ingediend.

“Moeilijke economische omstandigheden en het gebrek aan voorspelbaarheid van subsidies in bepaalde markten zorgen momenteel voor een zekere terughoudendheid bij klanten om volledig elektrische auto’s te kopen”, legt Peter D’hoore, woordvoerder van Audi Brussels, uit.

Aangezien de vestiging in Vorst enkel elektrische auto’s produceert, wordt het rechtstreeks getroffen door deze situatie en moet het zijn productieprogramma aanpassen, klinkt het. “Het bedrijf maakt nog steeds een uitdagende periode door in een zeer volatiele markt”, zegt D’hoore.

Werken met tijdelijk personeel geeft de fabrikant daarom de flexibiliteit om een winstgevende productie te garanderen. “We gebruiken tijdelijk personeel om pieken in bestellingen op te vangen. Zodra deze pieken verdwijnen, wordt het aantal uitzendkrachten teruggebracht.”

Dit bericht wordt aangevuld.