Direct naar artikelinhoud
NieuwsBrussel

Zestien gewonden bij ongeval met minibus van Brusselse politie

In deze bus raakten 14 jonge agenten in opleiding gewond.Beeld RTL

In Brussel vond zaterdagmiddag een verkeersongeval plaats tussen een minibus van de politie en een auto. In totaal werden zestien slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis, onder wie veertien toekomstige inspecteurs die samen op pad waren in het kader van een kennismakingsdag.

Video wordt geladen...

Het incident gebeurde om 13.28 uur aan de brug ter hoogte van Jules de Trooz, op de grens van Schaarbeek en Laken. Daar botste een minibus van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene, die op de Koninginnelaan reed in de richting van Laken, met een Peugeot die vanaf de Werkhuizenkaai in de richting van het centrum reed.

“In totaal werden veertien inzittenden van de minibus naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen. Het gaat om aspirant-inspecteurs die op weg waren naar het politiecommissariaat op de E. Bockstaellaan. Ze waren een tour aan het doen van de verschillende diensten van onze politiezone in het kader van een kennismakingsdag met de zone”, zegt commissaris Ilse van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene. “De twee inzittenden van de auto werden naar het ziekenhuis gebracht met zwaardere verwondingen. Hun leven is gelukkig niet in gevaar.”

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De plaatselijke politie, zone Brussel-Noord, is ter plaatse om het onderzoek naar het ongeval uit te voeren, terwijl de dienst slachtofferhulp ook aanwezig is om ondersteuning te bieden aan de betrokkenen.

Een beeld van het ongeval.Beeld Facebook Alertes Contrôles de Police