Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. CODE GEEL voor hevig onweer: welke soorten zijn gevaarlijkst en wat doe je beter niet? “Je bent niet veilig omdat het nog niet regent”
    PREMIUM

    CODE GEEL voor hevig onweer: welke soorten zijn gevaar­lijkst en wat doe je beter niet? “Je bent niet veilig omdat het nog niet regent”

    Het KMI waarschuwt voor felle onweersbuien vandaag met kans op hagel en/of veel neerslag in korte tijd. Mogelijk ontstaan er gevaarlijk meercellig onweer met clustervorming. Onweer is één van de meest spectaculaire weerfenomen, maar hoe ontstaat het juist, welke soorten zijn er en wanneer kan het gevaarlijk worden? Meteoroloog Jonas De Bodt legt het helder uit en tipt de 10-secondenregel.
  2. Voormalig jeugdvoetbaltrainer (27) had al verbod op sociale media, maar kon het cyberlokken niet laten: “Onze zoon durft niet meer buiten te komen”
    PREMIUM

    Voormalig jeugdvoet­bal­trai­ner (27) had al verbod op sociale media, maar kon het cyberlok­ken niet laten: “Onze zoon durft niet meer buiten te komen”

    Hij had een voorwaardelijke celstraf van 3 jaar boven zijn hoofd hangen en mocht niet meer op sociale media. Maar toch begon een 27-jarige man uit Kortrijk bijna meteen na zijn vrijlating opnieuw online te chatten met minderjarigen. Hij vroeg hen naaktfoto’s en liet hen in ruil voor virtuele muntjes perverte video-opdrachten uitvoeren. “Voor hem was het misschien een spelletje maar de impact op ons gezin is groot”, getuigden de ouders van een 9-jarig slachtoffer.
    Zwevegem, Kortrijk, Harelbeke