© Shutterstock

Antwerpse zakenman die zich voordeed als gespierde Italiaan vrijgesproken van verkrachting

Een ondernemer (47) uit Antwerpen is vrijgesproken voor verkrachting. De man had zich op datingsite Tinder voorgesteld als een gespierde Italiaan, maar bleek een niet zo gespierde Marokkaan te zijn. De vrouw, met wie hij een date had, voelde zich bekocht. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond niet dat er sprake was van een list.

Joris Van der Aa

Said S. (46), een Antwerpse ondernemer van Marokkaanse origine, had in 2018 een Tinderdate met een zakenvrouw uit de Brusselse regio. De vrouw was geïntrigeerd geraakt door het Tinder-profiel van de zakenman, die zich ‘Ben’ liet noemen en die naar eigen zeggen een gespierde, bebaarde Italiaanse vrijgezel zonder kinderen was. In realiteit was Ben een niet zo gespierde, gladgeschoren en getrouwd Marokkaan met vier kinderen.

De twee maakten een afspraak in het bedrijf van Said S. in Wommelgem. De date zou in de sfeer van de film Fifty Shades of Grey verlopen. De vrouw moest bij aankomst een blinddoek omdoen, waardoor ze haar date Said niet te zien kreeg voor ze seks met hem had. Ze had zich naar eigen zeggen wel vragen gesteld, omdat ze vond dat zijn stem niet paste bij het beeld dat ze van de man had. En tijdens de orale seks had ze wel gemerkt dat hij geen baard had, zoals de profielfoto’s hadden gesuggereerd. Toch had ze al die tijd haar blinddoek niet afgenomen, om het mysterie van de date te behouden. Achteraf voelde de vrouw zich slecht en voelde ze zich misleid, toen bleek dat Said in het geheel niet leek op de ‘gespierde Italiaan’ die ze had verwacht. “Met deze man zou ik in geen duizend jaar seks willen”, verklaarde ze aan de rechtbank.

Geen list

Het Openbaar Ministerie meende dat Said S. de toestemming tot seksuele penetratie had verkregen door gebruik te maken van een list, maar in die redenering gaat de rechtbank niet mee. De rechtbank erkent wel dat Said S. zich anders had voorgesteld dan dat hij er in werkelijkheid uitzag. De rechtbank acht het eveneens bewezen dat de vrouw geen kennis had van het werkelijke uiterlijk van haar date, maar dat toont niet automatisch aan dat Said S. de toestemming om haar te penetreren met een list had verkregen.

Volgens de rechtbank blijkt uit het dossier dat de vrouw een aantal keer de kans kreeg om de blinddoek af te nemen, maar dit pas deed nadat ze seks met Said had gehad. Volgens de rechtbank koos het slachtoffer er zelf voor om het mysterie te behouden en speelde het uiterlijk voor haar op dat moment geen bepalende rol. Om die reden komt de rechtbank tot de slotsom dat er geen sprake is van een ‘list’ die de toestemming tot penetratie ‘ongeldig’ zou maken.

Zowel de beklaagde als de burgerlijke partij waren niet in persoon aanwezig bij de uitspraak. Said S. liet via zijn raadslieden weten opgelucht te zijn omwille van de vrijspraak.

LEES OOK. Valse foto’s op datingsites om seks te krijgen? “Het is heel uitzonderlijk, maar kleine leugentjes zijn schering en inslag”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen