Meteen raak bij zijn comeback: Arnaud De Lie knalt met machtige sprint naar winst in de Famenne Ardenne Classic

Arnaud De Lie heeft de Lotto Famenne Ardenne Classic op zijn naam geschreven. Het Belgische toptalent van Lotto Dstny was na 195 pittige kilometers in en rond Marche-en-Famenne de sterkste in een sprint. De Lie - die zijn eerste koers in vijf weken reed - volgt op de erelijst zichzelf op. Axel Zingle werd tweede, voor Maxim Van Gils. Twee Lotto’s op het podium dus.

Vincent Van Genechten

De Lie vierde zondag zijn wederoptreden. Hij reed zijn eerste wedstrijd sinds Gent-Wevelgem (WorldTour) op 24 maart. Medisch onderzoek stelde nadien de ziekte van Lyme bij hem vast. Hij was eind februari ook al eens hard gevallen in de GP Le Samyn (1.1).

Het is voor De Lie zijn twintigste profzege, zijn eerste dit seizoen. Zijn laatste overwinning was de vorige editie van de Famenne-Ardenne Classic, die in 2023 nog begin oktober plaatsvond. Hij haalde het toen in de eindsprint letterlijk op één been nadat zijn voet uit zijn klikpedaal schoot. De Lie rijdt de volgende weken ook nog de Grand Prix du Morbihan, de Tro Bro Léon en het Circuit de Wallonie.

Uitslag:

© PCS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen