Mogelijke running mate van Donald Trump stelt voor om Biden zijn hond te doden: “Luister je, Joe Biden?”

Ze wordt mogelijk de running mate van Donald Trump, maar Kristi Noem lokt nu al veel kritiek uit. In een interview suggereerde ze dat de hond van huidig president Joe Biden moet worden afgemaakt. Ze meent het wellicht, want Noem schoot jaren geleden zelf haar “waardeloze” hond dood.

SGG

Kristi Noem (52) is gouverneur van de Amerikaanse staat South Dakota en staat bovenaan alle lijstjes om Donald Trumps running mate te worden tijdens de presidentsverkiezingen. Als hij zou winnen, wordt zij dan wellicht de volgende vicepresident van de VS. Maar de vrouw is zeker niet onbesproken. De laatste tijd krijgt ze veel kritiek over een passage in haar boek dat deze week verschijnt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In No going back: The truth on what’s wrong with politics and how we move America forward schrijft Noem dat ze gefrustreerd was door het gedrag van haar hond Cricket. Het dier zou “een agressief karakter” gehad hebben, deed een fazantenjacht falen en had kippen van de buren gedood. De hond was volgens de politica “niet te trainen” en “waardeloos”. In het boek beschrijft Noem hoe ze de hond doodschoot op haar boerderij. “Fijn was die taak niet, maar het was nodig”, schrijft ze. “Het moest gebeuren.”

(Lees verder onder foto)

Kristi Noem en Republikeins presidentskandidaat Donald Trump.© REUTERS

De kritiek op die passage, waar de Britse krant The Guardian als eerste over berichtte, bleef niet uit. Noem zelf begreep de heisa niet. “We houden van dieren, maar zulke moeilijke beslissingen moet je voortdurend nemen op een boerderij.”

24 bijtincidenten

Nu haar boek deze week verschijnt, richt de politica haar pijlen op een ander huisdier. Dat van huidig president Joe Biden. In een interview met CBS suggereerde Noem dat Bidens hond Commander moet worden afgemaakt.

Commander werd in oktober 2023 uit het Witte Huis gehaald nadat er volgens de federale veiligheidsdienst 24 bijtincidenten waren in nog geen jaar tijd. In de helft van de gevallen was medische verzorging nodig. “Bidens hond heeft 24 mensen van de Secret Service aangevallen”, vertelde Noem in het interview. “Hoeveel mensen moeten worden aangevallen en verwond voordat je een beslissing neemt over een hond?”

LEES OOK. Hond van president Joe Biden heeft agenten van Secret Service “al minstens 24 keer gebeten”

“Een hond die bijt is gevaarlijk en onvoorspelbaar”, ging ze verder. “Luister je, Joe Biden?” Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op de uitspraken.

Onbesproken was Noem voordien ook al niet. Zo weigerde ze een mondmasker te dragen in volle pandemie, steunde ze controversiële antiabortuswetgeving en over de LGBTQIA+-gemeenschap heeft ze geen goed woord over. Ze is ook uitgesproken wapenfanaat.

Commander, de hond van Joe Biden.© Sipa USA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER