Vriendin van woensdag overleden man bekent dat ze hem met mes om het leven bracht

Het appartement waar de man woonde, is verzegeld door de politie.© rr

Na een discussie stak Kimberly L. haar vriend Sam De Pourck woensdagnacht in Gent met een mes neer. De vrouw bekende de feiten. Ze hadden een turbulente relatie en volgens de vrouw zag ze geen andere uitweg meer. Maar bij haar verklaring worden heel wat vraagtekens geplaatst.

Simon Dekaezemaker

Tijdens een urenlang verhoor donderdag bekende de 32-jarige Kimberly L. dat ze haar vriend Sam De Pourck woensdagnacht in zijn appartement op de Zilverenberg, vlak bij de Gentse Oude Beestenmarkt, had neergestoken. Het koppel was vier jaar samen en heeft een zoontje van twee.

In haar verklaring aan de politie vertelde L. dat haar vriend haar sloeg. In de omgeving van het koppel wisten velen dat de relatie turbulent verliep. L. zou in het verleden ook al agressief zijn geweest tegenover een ex-vriend van haar.

In 2022 werd De Pourck al veroordeeld voor slagen aan zijn vriendin. Hij kreeg van de rechtbank een straf met probatievoorwaarden opgelegd. Eerst volgde hij die nog goed op, maar daarna niet meer. De voorbije maanden stond de politie verschillende keren aan de deur, zo getuigen buren.

Woensdagavond had het koppel opnieuw vlammende ruzie. Ze bezochten overdag het internaat waar de andere twee kinderen van Kimberly verbleven. Daar was van een discussie tussen beiden geen sprake. Terug in het appartement aan de Zilverenberg sloeg de sfeer om.

Woensdagavond tegen middernacht hoorden buren opnieuw geschreeuw en ruzie. Volgens L. had ze slagen gekregen in haar maag en op haar ribben. Naar eigen zeggen stormde ze het balkon op en schreeuwde ze om hulp. Sam zou haar daarop opnieuw naar binnen hebben getrokken.

Aan de politie verklaarde L. dat hij daarop een mes uit de keuken pakte en zich van het leven wou beroven. De man zou nadien het mes op bed gelegd hebben en volgens L. had zij het plots in haar handen. Ze stak haar vriend in het been, waarop die in elkaar zakte. Toen hij probeerde weg te vluchten, stak ze hem nogmaals in de rug.

Uiteindelijk verwittigde L. zelf de hulpdiensten, maar pas na enkele minuten. Eerst werkte haar gsm niet, verklaarde ze. Een leugen, zo bleek snel. De speurders ontdekten dat ze vijf minuten daarvoor een vriend had opgebeld om te vragen wat ze moest doen.

Wat zich woensdagnacht exact heeft afgespeeld in het appartement, proberen de speurders nu te reconstrueren. L. zit in afwachting van het verdere onderzoek in de gevangenis. De onderzoeksrechter besliste donderdag om de vrouw aan te houden op verdenking van doodslag, het opzettelijk doden zonder voorbedachten rade. Dinsdag moet de vrouw voor de raadkamer verschijnen.

Haar advocaat, Thierry Goffart, bevestigt dat zijn cliënte haar volledige medewerking verleent aan politie en parket. “Ze beseft wat ze die nacht gedaan heeft en ze werkt mee aan het onderzoek”, klinkt het. “Het komt er nu op aan om de exacte omstandigheden van de feiten te onderzoeken.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be