Op sommige plekken staan verkeerde borden op de juiste plek en elders dan weer de juiste borden op de verkeerde plek.
Foto: Gemeente Meerhout

Valse start voor nieuw verkeersplan in Meerhout: tientallen verkeersborden verkeerd geplaatst

Het nieuwe verkeersplan in Meerhout, waarbij de bebouwde kom volledig zone 30 wordt, is voorlopig nog niet helemaal met succes uitgerold. De aannemer die 500 nieuwe verkeersborden moest plaatsen, ging in de fout. Daardoor zijn tientallen borden verkeerd geplaatst. Dat schrijft RTV. Het gemeentebestuur probeert om het probleem tegen vanavond opgelost te krijgen.

Vrijdag trad in Meerhout een nieuw verkeersplan in werking. De bebouwde kom wordt volledig zone 30. Op de wegen waar je nu 70 kilometer per uur mag rijden, verlaagt de snelheid bijna overal naar 50 kilometer per uur. En er geldt ook een tonnagebeperking  op het volledige grondgebied, op enkele uitzonderingen na. Zo wil de gemeente het zwaar vrachtverkeer weren uit het centrum.

Nog niet afgeplakt

Maar bij de plaatsing van de verkeersborden is het dus fout gelopen. "Op sommige plekken staan verkeerde borden op de juiste plek en elders dan weer de juiste borden op de verkeerde plek", zegt burgemeester Nele Geudens (CD). "Dat is natuurlijk heel verwarrend en niet de bedoeling. Op sommige plekken zijn de verkeersborden die niet meer gelden ook nog niet afgeplakt."

Na overleg met de aannemer is afgesproken dat de fouten om 20.00 uur zaterdagavond opgelost zouden moeten zijn.

Meest gelezen