donderdag 22 februari 2018 - Muziek & cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

kvo

Muziek

Pat Krimson maakt eigen WK-lied

Het WK Voetbal in Rusland nadert met rasse schreden en dat heeft ook Pat Krimson (52) geroken. Het brein van 2Fabiola mengt zich in de opwarming voor het WK en kruipt achter zijn laptop voor een eigen WK-song.

“Die song breng ik binnenkort al uit, samen met producer Ricardo Ruland”, zegt Krimson. Met Ruland schreef hij eerder al de 2Fabiola-hits ‘One Night In Dubai’ en ‘Rock It’. Maar helemaal nieuw wordt het voetballied niet. “Het is een herwerking van mijn hit ‘Paranoid in Moscow’ uit 1998”,vertelt Krimson. “’Moscow’, dat leunt meteen goed aan bij Rusland, he. Ik stop het in een hedendaags jasje en voeg er enkele voetbalelementen aan toe.”

Krimson is geen onbekende in de voetbalwereld, en al zeker niet bij de Rode Duivels. Tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK in Brazilië was hij al ‘resident dj’ op de Heizel. Hij draaide toen het publiek warm voor de match tegen Wales en de vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk. En als fervent KRC Genk-supporter trad hij al vaak op voor de harde kern en ging hij mee op Europese verplaatsingen. “Ik ben een echte voetbalfan, ja”, zegt Krimson. “Op 17 maart trek ik met de supporters van KRC Genk naar de Heizel, voor de bekerfinale tegen Standard. Daar ga ik weer draaien voor 20.000 fans.”

Met ‘Paranoid in Moscow’ worden Rode Duivels-fans goed verwend: het is al het derde Belgische WK-lied, na dat van de Brusselse rapper Damso en De Pitaboys. Bij de vorige grote tornooien kon onze nationale ploeg rekenen op onder meer Stromae en Dimitri Vegas & Like Mike. (bpr, dvg)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws