Fleur Koppen (10) en Amélie De Smet (11) wonnen een gouden en bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap toestelturnen in Brugge.© if

Wase gymnasten veroveren gouden en bronzen medaille op BK toestelturnen

Sint-Niklaas/ Sint-Gillis-Waas -

De Wase turnsters Fleur Koppen (10) en Amélie De Smet (11) hebben respectievelijk een gouden en bronzen medaille gewonnen op het Belgisch kampioenschap toestelturnen in Brugge. “Een ongelooflijk straffe prestatie”, zegt een fiere Gymfed-coach Joke Mertens.

Yannick Joos

Op het wedstrijdpodium van het Belgisch Kampioenschap toestelturnen meisjes in Brugge afgelopen zaterdag schitterden de Wase turnsters Fleur Koppen (10) en Amélie De Smet (11). Fleur maakt deel uit van SinGym, de selectiegroep van de drie Sint-Niklase turnclubs Kracht en Geduld Sint-Niklaas, Jong en Blij Nieuwkerken-Waas en Ritmica Belsele Sinaai. Ze kroonde zich in haar leeftijdscategorie tot de nieuwe Belgische kampioene. Amélie De Smet van Sportiva Gymnastics uit Sint-Gillis-Waas turnde zich in dezelfde reeks naar een derde plaats. (Lees verder onder de foto)

De twee Wase turnsters kleurden samen het podium in Brugge.© if

“Een ongelooflijk straffe prestatie”, weet Gymfed-coach Joke Mertens, die al meer dan vijftien jaar topsportbeloftes, waaronder Nina Derwael, begeleidt richting de top van het Belgische turnen. En met succes, zo blijkt. Ook gymnasten Chloé Baert (16) en Alice Clerckx (13), beiden gestart bij turnclub Gym Waasland en ondertussen doorgestroomd naar de topsportschool in Gent, kregen hun basisopleiding van Joke in het opleidingscentrum in Sint-Gillis-Waas. Ze behaalden afgelopen weekend respectievelijk eveneens goud (senioren) en brons (A13) in hun categorie.

Turnles tijdens schooluren

“Een schooldag ziet er voor Fleur en Amélie net iets anders uit dan die van hun klasgenootjes van Basisschool De Klimop”, vertelt coach Joke. “Al sinds 2010 is er een akkoord tussen de school en Sportiva Gymnastics om leerlingen met een topsportbeloftestatuut tijdens de schooluren te laten trainen. Alle trainingsuren na de schooluren inplannen, zou niet haalbaar zijn. Hoewel ze als toekomstig topsporter al heel matuur zijn, blijven het in de eerste plaats nog kinderen. Door jonge talenten dichtbij huis op te leiden in regioclubs, kunnen we hen, op kindermaat, toch al op een kwalitatieve manier voorbereiden op topsport.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER