© ima

Tweede overvaller van geldkoerier opgepakt in Boekarest

Speurders van de politie van Turnhout hebben begin deze week de tweede vermoedelijke overvaller van een geldkoerier van Café Central opgepikt in Boekarest. Het gaat om een 22-jarige Roemeen uit Turnhout.

Ivo Meulemans

De gewelddadige raid op een man die in het café op de hoek van de De Merodelei in Turnhout de opbrengst van cafétoestellen kwam ophalen, dateert van 30 mei. De man werd achtervolgd en overvaller in de Molenstraat. De twee daders maakten meer dan 12.000 euro buit.

Al snel bleek dat de uitbater van Café Central, een 31-jarige Armeniër uit Kasterlee, de opdrachtgever was van de diefstal met geweld in bende. De man werd tijdens een inval in zijn kroeg op 26 juni van zijn vrijheid beroofd.

Op dat moment werd ook een van de vermoedelijke overvallers, een 28-jarige Roemeen uit Turnhout, opgepakt. De twee zitten sindsdien in voorarrest.

De kompaan stond internationaal geseind. Hij meldde zich vorige week bij de politie in Boekarest en ontkent alles. “De 22-jarige man is maandag opgehaald en dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter”, zegt Inge Delissen van het parket. “Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.”

Het café werd in juli gesloten omdat het geen geldige exploitatievergunning heeft. “Tijdelijk verlof”, hangt er op de ruit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER