Direct naar artikelinhoud
Over Water

Eén biedt volledige reeks ‘Over water’ gratis on demand aan

Tom Dewispelaere (l.) in ‘Over water.’Beeld VRT - Toon Aerts

Over water, de Eén-serie van Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda, is vanaf volgende week integraal te bekijken op VRT NU, het onlineplatform van de VRT. Dat heeft Lenaerts aangekondigd in een filmpje op het Twitter-account van Eén.

Zondagavond werd de eerste aflevering van Over water uitgezonden, de langverwachte tv-reeks van Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. Meer dan 1,1 miljoen kijkers stemden die avond af op Eén. Op de tweede aflevering moeten die kijkers nog tot zondag wachten, maar vanaf dan is de volledige reeks in één klap te bekijken. Over water zal dan immers integraal op VRT NU staan, tot aan het nieuwe jaar. Ook op Proximus en Telenet is de serie tot dan volledig te bekijken.

Tom Lenaerts kondigde dat aan in een filmpje op het Twitter-account van Eén. “Ik wil jullie ongelooflijk bedanken om zo massaal naar Over water te kijken”, zegt de tv-maker in dat filmpje. “En ik wil jullie ook bedanken voor alle complimenten. Maar er waren ook klachten. Gelukkig allemaal dezelfde, namelijk: waarom kunnen we niet alles in één keer bekijken? Waarom kunnen we niet bingewatchen?”

Lees ook 

Onze review: Zo goed is Over water van Tom Lenaerts ★★★★☆
   

Twitter bericht wordt geladen...

Waarop Lenaerts, naar eigen zeggen, naar de VRT stapte met die vraag. “Zijn jullie niet beschaamd, boys? Los het op”, verwijst hij naar zijn omstreden tussenkomst in Van Gils en gasten. Daarom geeft Eén toe aan alle bingewatchers. “Als eindejaarscadeau.” De gewone afleveringen op zondag blijven gewoon doorlopen.

Dat de VRT dit doet met een belangrijke zondagavondreeks is opmerkelijk. Vorige week verklaarde Eén-netmanager Olivier Goris nog dat hij zo’n reeks nog niet meteen integraal online wou zetten. “Op zondagavond allemaal samen voor de tv gaan zitten om een nieuwe aflevering mee te pikken. Dat heeft toch nog steeds iets? Ik zou het jammer vinden mocht dat verloren gaan.” Goris komt daar nu dus al op terug. “Je voor televisie zetten wanneer er iets spannends of relevant te zien is, blijft ontzettend populair. Dat bewijzen de kijkcijfers van afgelopen zondag”, zegt Olivier Goris in een persbericht. “Tegelijkertijd willen onze kijkers series ontdekken waar en wanneer ze dat willen. Vlaamse topkwaliteit als Over water willen we op de best mogelijke manier aanbieden.”