Beton redt straat van zoveelste modderpoel

In de Poppelaerstraat en Dekheidelaan in de Brechtse Heide komt er riolering en wordt er ook tweesporenbeton aangelegd. Dat moet ervoor zorgen dat de straat bij regenweer niet in een modderpoel verandert.

ella

Al jarenlang klagen bewoners van de Poppelaerstraat dat bij regenweer hun straat wordt omgevormd in een modderpoel. De straat is een van de toegangen tot de Brechtse Heide en ligt half in beschermd natuurgebied. Het was daarom niet evident om een oplossing te vinden voor het probleem. Meermaals liet de gemeente de weg schaven, maar voor een echte oplossing was het wachten tot de rioleringswerken. Die komen er nog dit jaar aan. “Met wat geluk kan Pidpa-Hidrorio nog dit jaar de werken aanbesteden en starten met de uitvoering. Verwacht wordt dat de werken in de zomer kunnen worden gegund. Pidpa-Hidrorio heeft hiervoor vijftig werkdagen de tijd”, legt burgemeester Luc Aerts (CD&V) uit.

Met toestemming van het Agentschap Onroerend Erfgoed is het nu mogelijk om de bosweg deels te verharden met twee betonstroken van elk een meter breed. Zo wordt de zandweg niet langer stukgereden. Tegen deze verharding hadden zich dan weer andere bewoners verzet. Zij vrezen dat er meer verkeer door de straat zal komen, er sneller wordt gereden en er dus ook meer geluidsoverlast zal zijn.

Tijdens het openbaar onderzoek voor de stedenbouwkundige vergunning is geen enkel bezwaar ingediend. “We gaan er dus vanuit dat dit als een eerbaar compromis kan worden beschouwd. We hebben overigens positief advies van de brandweer, Eandis, Onroerend Erfgoed, de wegendienst en ANB. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is lopende”, besluit Aerts.