Biermans kwam zondag gehavend binnen in de Giro.© Getty Images

Jenthe Biermans valt 25 meter diep in ravijn, maar haalt toch finish in Giro: “Ik kon mijn voet niet meer bewegen, het was even vol paniek”

Jenthe Biermans (28) was zondag het slachtoffer van een erg spectaculaire valpartij in de Giro. Onze landgenoot crashte in de koninginnenrit in de afdaling van de Mortirolo-pas in een ravijn, maar finishte toch. Bij een eerste onderzoek werden geen breuken vastgesteld in het bekken of de rug van Biermans.

Bron: BELGA

De crash van Biermans zorgde voor paniek in de Girokaravaan. Verschillende leden van concurrerende ploegen hadden de Kempenaar van Arkéa-B&B Hotels weer uit het ravijn geholpen waarin hij was gevallen.

“Het was best een heel zware val”, reageerde Biermans bij Sporza. “Er zijn vier ploegen me komen zoeken. Gianni Meersman (ploegleider van Alpecin-Deceuninck, red.), de mannen van Wanty... Ze vonden me niet direct. Ik lag 25, 30 meter in het ravijn. Het was even vol paniek. Ik was blijven tuimelen, tot stilstand gekomen rondom een boom, en kon op het eerste moment mijn voet niet meer bewegen.”

Op karakter

Ondanks de zware val op meer dan vijftig kilometer van de finish beëindigde Biermans zijn etappe. En dat binnen de tijdslimiet. Hij werd 130ste op ruim drie kwartier van ritwinnaar Tadej Pogacar.

“Dankzij de steun van veel andere jongens in de laatste grupetto. Ik ben op karakter doorgereden. Maar nu ga ik toch even checks doen. De heup en de voet voelen toch niet helemaal goed aan. En ook de onderrug doet echt heel veel pijn. Maar ik hoop, aangezien ik de etappe heb kunnen uitrijden, dat er geen breuken vastgesteld worden.”

Arkéa-B&B Hotels, de Franse ploeg van de 28-jarige Biermans, meldde zondagavond dat de Kempenaar intussen al de eerste röntgenfoto’s aan zijn bekken en zijn lage rug heeft ondergaan. Daarbij werden geen breuken ontdekt. Er werd wel een bot geraakt in zijn linkervoet. Maandagochtend wordt Biermans verder onderzocht tijdens de tweede rustdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen