De geschenkenbeurs van De Wingerd.© RR

Steinerschool De Wingerd viert 40-jarig bestaan met feestelijke opendag en reünie

Brasschaat -

Steinerschool De Wingerd in Mariaburg bestaat exact veertig jaar en dat moet gevierd worden. Op zaterdag 27 april nodigt de school alle geïnteresseerden uit om te ontdekken dat onderwijs ook anders kan.

Steinerschool De Wingerd biedt al vier decennia lang kunstzinnig kleuter- en lager onderwijs volgens de steinerpedagogie. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat elk kind uniek is en de gelegenheid moet krijgen om zich volledig te ontplooien. Het onderwijs is daarom aangepast aan de verschillende ontwikkelings- en levensfasen van het kind. Naast vakken als wiskunde, talen of geschiedenis, wordt op de steinerschool onder meer muziek, toneel en schilderen aangeboden.

Bij De Wingerd krijgen kinderen ook lessen rond tekenen en schilderen.© Steinerschool De Wingerd

Feest voor 40-jarig bestaan

Op zaterdag 27 april tussen 13 uur en 15.30 uur zet De Wingerd haar deuren open voor alle geïnteresseerden. Tijdens een feestelijke opendag kan je in een oase van rust en groen komen ontdekken hoe onderwijs ook anders kan. De kinderen van de school ontvangen je op een tentoonstelling van hun dagelijks werk, voorzien leuke randanimatie en serveren verse pizza uit de ambachtelijke, houtgestookte oven.

Vanaf 16 uur zijn ook oud-leerlingen, -ouders en -collega’s welkom om bij een hapje en drankje terug te blikken op veertig jaar De Wingerd. De dag wordt afgesloten met een spetterende fuif, georganiseerd door de oudervereniging.

Meer info op steinerschooldewingerd.be.  (RH)

© Steinerschool De Wingerd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners