© NBEN

82e editie GP Stad Zottegem zoekt opvolger voor Tim Merlier

Dinsdag heeft in en rond Zottegem de 82e editie van de GP stad Zottegem-Decca plaats. Deze categorie 1.1-wedstrijd kreeg als toevoegsel de naam van de nieuwe sponsor mee.

Aan de Bevegemse Vijvers wordt om 12u30 het startsein gegeven. Na enkele honderden meters wacht met de Grotenbergestraat meteen de eerste helling van de dag. Via Oosterzele gaat het naar de kasseizone van de Lange Munte in Scheldewindeke om zo naar Brakel, Zwalm en Sint-Goriks-Oudenhove te rijden, waar na 34 kilometer koers de beklimming van de Hostellerie op het programma staat. De Grotenbergestraat wordt na 48 kilometer nog eens aangedaan.

Na 65 kilometer zit de grote lus erop en begint men op de Meerlaan aan twee ronden van elk 23 kilometer. Daarin is telkens de beklimming van de Grotenbergestraat opgenomen. De laatste drie plaatselijke ronden zijn 29,2 kilometer lang en naast de helling van de Grotenbergestraat zit daarin ook de kasseizone van de Paddestraat als scherprechter.

Met Lotto Soudal en LottoNL-Jumbo komen er dit jaar twee WorldTour-teams aan de start. Bij de Belgische formatie is het onder meer uitkijken naar Kris Boeckmans, Sean De Bie en Tosh Van der Sande. Bij LottoNL-Jumbo is de Nederlander Lars Boom de kopman. Hij krijgt onder andere Timo Roosen mee aan zijn zijde.

Direct Energie zakt naar Zottegem af met Bryan Coquard. Veranda’s Willems-Crelan kan rekenen op Timothy Dupont, vorig jaar nog tweede en afgelopen zondag zegevierend in Leuven. Kenny Dehaes tekent ook present. In 2015 nog winnaar op de Meerlaan en wellicht uit op revanche na zijn twee plaats achter Dupont in Leuven. Vorig jaar ging de eindzege naar Tim Merlier. Hij haalde het toen in een sprint van een omvangrijke kopgroep van Timothy Dupont en de Duitser Marcel Sieberg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen