François uit Heers presenteert eindelijk Lotto: “Droom komt uit”

Zaterdag 17 februari 2018 is een dag die François Herck uit Bovelingen (Heers) niet snel zal vergeten. Dertig jaar na zijn sollicitatie mocht hij eindelijk de Lotto-trekking presenteren. “Ik vond het fijn om van algemeen nut te zijn.”

neac

Het was tijdens de ‘Pak de Poen Show’ met Luc Appermont dat François dertig jaar geleden al openlijk solliciteerde naar een rol als presentator van de Lotto-trekking of Eurosong. Ook zijn andere sollicitaties bij de VRT werden nooit beantwoord, totdat hij werd uitgenodigd door Steven Van Herreweghe in diens show ‘Van Algemeen Nut’.

François was donderdag te gast bij Van Herreweghe, die hem prompt aanbood om voor één keer de Lotto te presenteren. Een kans die de man uit Heers niet kon laten liggen en zaterdagavond was het dan eindelijk zover. “Dankzij Lotto en Eén ben ik meer dan ooit van algemeen nut en kan ik mijn grote droom waarmaken”, begon François de uitzending.

Van stress viel weinig te merken, al was hij achteraf toch niet helemaal zeker dat het wel oké was. “Heb ik het goed gedaan”, vroeg hij aan de mensen achter de camera. Om af te sluiten met: “Ik vond het fijn om van algemeen nut te zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer