Moeder verstopte bandopnemer in rugzak van dochter om pesters te betrappen, maar nu riskeert zij celstraf

© WAVY-tv

Haar dochtertje klaagde dat ze gepest werd. Dus verstopte Sarah Sims een bandopnemer in haar rugzak, om de pestkoppen te vatten. Maar de vrouw is daar nu voor aangeklaagd en riskeert in het slechtste geval tot zes jaar cel.

adb

Volgens Sarah Sims werd haar negenjarige dochter gepest aan de Ocean View basisschool in Norfolk (Viriginia). Toen de school haar telefoontjes en mails daarover negeerde, besliste ze een bandopnemer in de rugzak van het meisje te verstoppen. Ze hoopte zo te kunnen bewijzen dat het meisje gepest werd en dat de school niets deed om het gepest te stoppen, legde de moeder uit aan tv-station WAVY.

Maar het apparaatje werd ontdekt, en haar dochter werd uit de klas gezet en zijzelf werd later gearresteerd en aangeklaagd, zegt Sims. “Ik voelde me gekrenkt. Nu ben ik plots een misdadiger. Een strafklacht, terwijl ik mijn kind probeer te helpen… Dit is oneerlijk.”

“Elektronica verboden in klas”

De vrouw wordt beschuldigd van het misdadig gebruik van een apparaat om orale communicatie af te luisteren, en het bijdragen aan de delinquentie van een minderjarige. Daarvoor zou de vrouw in totaal maximaal zes jaar celstraf riskeren.

De eerste hoorzitting staat gepland voor 18 januari. De advocaat van de moeder gelooft niet dat de aanklachten stand zullen houden in de rechtbank.

De scholengroep wil enkel kwijt dat elektronische apparaten verboden zijn in de klaslokalen van de basisschool.

Sims en haar advocaat zeggen dat ze de kans niet hebben gekregen om te zien of er iets op de bandopnemer staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen