Getrouwde man vernielt nieuwbouwappartement van ‘vriendin’: vrouw houdt er gapende hoofdwonde aan over

Een 51-jarige Leuvenaar hangt acht maanden cel met uitstel boven het hoofd nadat hij op 6 maart 2016 slaags raakte in het nieuwbouwappartement van zijn vriendin in Diepenbeek. De twee hadden elkaar anderhalve maand eerder leren kennen op het WK veldrijden in Zolder.

GeHo

Toen de vrouw erachter kwam dat de man getrouwd was, ontstond er een discussie die al snel escaleerde. Er werd met beeldjes, die sentimentele waarde voor de vrouw hadden, over en weer gesmeten. Ook een laptop, lamp en deel van de inboedel sneuvelden. Het slachtoffer kreeg tijdens de schermutseling een beeldje tegen het hoofd en hield er een gapende hoofdwonde aan over. Ze vraagt een vergoeding van meer dan 20.000 euro aan de betichte, een gewezen flamboyante ploegleider uit het amateurwielrennen.

De beklaagde betwistte zijn schuld en stelde dat de vrouw begonnen was. “Een woord-tegen-woorddiscussie. De vrouw werd hysterisch omdat hij niet inging op haar vraag om te blijven slapen. Bloed? Heeft hij niet gezien toen hij weg ging”, sprak zijn advocate die de vrijspraak vroeg. Voor het parket staat zijn schuld vast gezien onder meer de gapende hoofdwonde bij het slachtoffer.

De man diende op zijn beurt een klacht in tegen de vrouw. Zij verkocht hem enkele klappen op het hoofd toen hij al in zijn wagen zat op het moment dat hij wou vertrekken. “Dat klopt. Hij wou mijn sleutel niet terug geven.” De procureur vorderde hiervoor opschorting van straf. De man claimt dat hij enkele dagen werkonbekwaam was en eist 2.000 euro schadevergoeding. Vonnis op 20 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer