© BELGA

Ysaline Bonaventure en Maryna Zanevska verliezen in eerste kwalificatieronde US Open

Ysaline Bonaventure (WTA 281) is woensdag uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde van het US Open, het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

De bijna 23-jarige Bonaventure verloor in drie sets met 6-3, 3-6 en 6-1 van de 38-jarige Patty Schnyder (WTA 198), een voormalig top 10-speelster. De Zwitserse won tijdens haar lange carrière elf WTA-titels. Op het US Open bereikte ze in 1998 en 2008 de kwartfinales.

Ook Maryna Zanevska (WTA 105) is er woensdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van het US Open, Zanevska, die donderdag haar 24e verjaardag viert, verloor in de openingsronde van de kwalificaties in drie sets van de 25-jarige Amerikaanse Jacqueline Cako (WTA 220): 6-2, 5-7 en 4-6. In de tweede set had Zanevska twee matchballen, maar die kon ze niet verzilveren.

In New York treedt bij de mannen nog één Belg aan in de kwalificaties. Joris De Loore (ATP 199) speelt woensdag in de eerste kwalificatieronde tegen de Oekraïner Illya Marchenko (ATP 162).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis