afp
Volledig scherm
© afp

Groot lek in Intel-chips ontdekt waardoor hackers al sinds 2008 data kunnen stelen

iHLNDoor een groot lek in chips van Intel kunnen hackers gemakkelijk wachtwoorden en andere gevoelige informatie stelen van computers. Het lek is ontdekt door onderzoekers van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, maakte de VU dinsdag bekend. Intel zegt een reeks updates te hebben gemaakt.

14 reacties

  • Phil Smedts

    5 jaar geleden
    Hoog tijd voor een class action rechtszaak om schadevergoeding te eisen van Intel. Mensen geven veel geld voor een snelle processor, maar door de correctiesoftware wordt de processor nu ineens een pak trager.
  • Phil Smedts

    5 jaar geleden
    Waarop wordt er gewacht om Intel een gevaar voor de wereldveiligheid te noemen ? Bij Huawei toeteren ze dat rond zonder enig bewijs, bij Amerikaanse apparatuur is het al meermaals bewezen dat ze er achterdeurtjes in hebben, en ook gebruiken. De Amerikanen en Engelsen hebben een paar jaar geleden zelfs Belgacom gehackt, De Duitse premier afgeluisterd en zijn betrapt op het plaatsen van afluister apparatuur in het EU parlement.
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    We worden genaaid dat het een lust is, onze graaiers zijn bezig met hun cumuls te tellen ipv het volk te dienen en beschermen. Enkel als het om taksen en belastingen innen gaat, dan worden ze wakker.
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    En Trump op de kap van Huawei zitten. Dit lek is geen toeval.
  • Geert Vande Walle

    5 jaar geleden
    Ik denk niet dat dit een bug is, maar 'works as designed'