Zwaar ongeval met twee vrachtwagens en twee wagens op E40: vier mensen afgevoerd

De rijbaan lag bezaaid met brokstukken.© cca

Oostkamp -

Op de E40 ter hoogte van Oostkamp is dinsdagochtend een zwaar verkeersongeval gebeurd. Twee vrachtwagens en twee personenwagens kwamen in aanrijding met elkaar, waarna één wagen in de gracht belandde. Door het ongeval is er meer dan een uur file richting de kust. Vier mensen werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Celina Cazzetta

De hulpdiensten kwamen dinsdagochtend even na 8 uur ter plaatse op de E40 ter hoogte van Oostkamp, in de richting van Oostende. Vier voertuigen raakten betrokken bij een zwaar verkeersongeval.

Een eerste vrachtwagen ging om een voorlopig onduidelijke reden plots remmen, waarna twee achterliggende personenwagens niet op tijd konden stoppen. Ook een vrachtwagen die achter de personenwagens reed, kon niet tijdig remmen, waarna de vier voertuigen in aanrijding kwamen met elkaar. De twee personenwagens zaten tussen beide vrachtwagens, waarna een BMW in de gracht belandde.

Drie gewonden

In totaal werden vier mensen gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Geen enkele inzittende verkeert in levensgevaar.

Door het ongeval is er veel verkeershinder. De takelwerken zullen even in beslag nemen, waardoor maar één rijstrook toegankelijk is. Voorlopig is het dus meer dan een uur aanschuiven vanaf Beernem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen