Nicolas Cage© Jordan Strauss/Invision/AP

Nicolas Cage speelt Spider-Man in nieuwe liveactionreeks

Voor een nieuwe Amazon-reeks zal Nicolas Cage voor het eerst fysiek in de huid van Spider-Man kruipen. In Noir herneemt de acteur zijn stemrol uit de bekroonde animatiefilm Into the spiderverse.

jdb

Nicolas Cage zal Spider-Man vertolken in de liveactionserie Noir, dat maakte Amazon Prime Video bekend in een persbericht. Noir speelt zich af in het New York van de jaren 30 en baseert zich op het gelijknamige Spider-Man-stripboek. De streamer belooft Marvel-fans een ander soort superheld te tonen: een verouderde Peter Parker die worstelt met zijn carrière als privédetective. Onder meer filmmaker Harry Bradford is verbonden aan het project. Hij voorzag eerder al de regie van de gelauwerde dramedy Fleabag.

Cage speelt daarmee voor het eerst de hoofdrol in een televisiereeks. Zo herneemt de Amerikaanse acteur zijn rol uit de Oscarwinnende animatiefilm Into the spiderverse uit 2018. Amazon laat weten dat ook Phil Lord en Christopher Miller, het creatieve duo achter de film, terugkeren om de nieuwe reeks te produceren.

Niet Disney’s Marvel Studios, maar Sony staat mee aan het roer voor Noir. Sony bezit namelijk de liveaction-rechten van alle Spider-Man-personages. Zo bracht de studio reeds films uit over nevenfiguren zoals Venom en Madame Web, waar critici zich voornamelijk negatief over uitlieten. Noir is tenslotte niet de enige Amazon-reeks waar Sony op zint, ook Silk: spider society kreeg eerder al groen licht. Wanneer beide Spider-Man-series te zien zijn, is voorlopig niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER