Het Beeldenhuis in Zoersel is een bezoek meer dan waard.© Coppens

Beeldenhuis van Pol Van Esbroeck en Mariëtte Coppens gooit zondag deuren open

Zoersel -

Aanstaande zondag 19 mei kan je naar een opendeurdag in het Beeldenhuis in Zoersel. En dat is de moeite.

Kristin Matthyssen

In de Gagelhoflaan 40 werkten en leefden Pol Van Esbroeck en Mariëtte Coppens, het beeldhouwerskoppel dat op deze plaats van de gevelde Zoerselse linde en haar takken zijn levenswerk maakten. De monumentale gebeeldhouwde lindestam van 9,5 meter hoog en de beelden die onder meer het verhaal van De loteling vertellen, hebben sinds 1990 hun plaats gekregen in het Lindepaviljoen in Zoersel.

Bezoek de beeldengazon, verlies jezelf in het oude atelier en sta versteld van de immens hoge cederhouten beelden onder het afdak. Laat je meevoeren door de boeiende verhalen van Mieke Coppens over liefde, talent en creativiteit.

Pol Van Esbroeck in actie.© Coppens

Ter ere van Pol Van Esbroeck en Mariëtte Coppens trakteert het Beeldenhuis iedereen zondag 19 mei om 16u in het Lindepaviljoen op een gratis concert van Marc Hauman en Bert Van Reeth, die liederen brengen van Dirk Van Esbroeck en Jan Puimège.

Mariëtte Coppens.© Coppens

Het Beeldenhuis aan de Gagelhoflaan 40 is op Pinksterzondag te bezoeken van 10 tot 15 uur. Om 16 uur is er het gratis concert van Marc Hauman en Bert Van Reeth met liederen van Dirk Van Esbroeck en Jan Puimège in het Lindepaviljoen aan de Oostmallebaan 15 in Zoersel.

Pol Van Esbroeck zoals hij zijn eigen moeder met haar dertien kinderen uitbeeldde.© kma

Het mooie Lindepaviljoen.© Mia Uydens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners