De jonge atleten van RAM hadden reden tot feesten dit weekend.© rr

Mechelse atletiekclub RAM aan het feest op Beker van Vlaanderen: jonge atleten pakken twee dagen op rij de titel

Mechelen -

De Mechelse atletiekvereniging RAM presteerde afgelopen weekend uitstekend tijdens de Beker van Vlaanderen. Zowel de jeugdatleten tot 13 jaar als de kadetten en scholieren tot 17 jaar veroverden de titel. “Onze jonge atleten presteerden op 110%”, zegt voorzitter Samian Vermeir.

De Beker van Vlaanderen atletiek vond afgelopen weekend plaats op de piste in Merksem. Ook de Mechelse atletiekclub RAM nam met een grote delegatie aan jonge atleten deel. Die presteerden erg goed. Zo kaapten de jeugdatleten tot 13 jaar de titel weg. Ze veroverden elf gouden medailles, evenveel keer zilver en behaalden drie keer een bronzen plak. Ze plaatsen zich zo ook voor de grote finale in hun leeftijdscategorie. Die vindt eind september plaats. 

Aangevuurd door het succes van hun jonge clubgenoten trokken ook de kadetten en scholieren tot 17 jaar naar het kampioenschap. Met succes, want ook zij kroonden zich tot winnaars van het eindklassement. De RAM-atleten behaalden maar liefst dertien gouden medailles. Daar kwamen nog vijf zilveren en zes bronzen medailles bij. Door de eindoverwinning promoveren de jonge sporters naar de tweede afdeling.

110%

“Het is al zeven jaar geleden dat we een team in de tweede afdeling hadden in deze leeftijdscategorie”, zegt RAM-voorzitter Samian Vermeir. “En bij de -13-jarigen is het nog maar de tweede keer dat we de finale halen. Er is dus clubgeschiedenis geschreven. Ik ben dan ook enorm trots op onze atleten. Elk van hen presteerde op 110% om zo veel mogelijk punten voor het team binnen te halen.”

“De hoeveelheid aan gesneuvelde PR’s is hier een maatstaf voor”, zegt Vermeir. “Daarnaast was de teamspirit bij momenten ontroerend. Alle atleten en meegereisde supporters schreeuwden hun clubgenoten naar de winst. Ik wil hen en de trainers bedanken voor hun onuitputtelijke inzet. Alleen daardoor kunnen we zo’n mooie resultaten behalen.”(svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners