Een marmeren toog en kermiscarrousel zijn de eyecatchers in het King George Cafe.
Volledig scherm
Een marmeren toog en kermiscarrousel zijn de eyecatchers in het King George Cafe. © Joris Vergauwen

Een van de zeven mooiste cafés ter wereld ligt in... Sint-Niklaas

Groen, een marmeren toog en een kermiscarrousel. Het maakt van het King George Café in Sint-Niklaas een van de zeven mooiste cafés... ter wereld. En verovert zo een plaatsje naast enkele bijzondere bars uit onder meer Shanghai en Melbourne. Drie jaar geleden sleepte King George - ook een creatief bureau - al een prijs in de wacht met de inrichting van een winkel.

  1. Politie houdt vinger aan de pols na zware vechtpartij tussen Roma-clans in Sint-Niklaas: “Aanleiding was liefdeskwestie”
    PREMIUM

    Politie houdt vinger aan de pols na zware vechtpar­tij tussen Ro­ma-clans in Sint-Niklaas: “Aanleiding was liefdes­kwes­tie”

    Goed tien dagen na de zware vechtpartij in de Breedstraat in Sint-Niklaas, waar twee Roma-families het met elkaar aan de stok kregen, is er meer duidelijkheid over de aanleiding. Alles blijkt te draaien om een liefdeskwestie die een familie uit het Gentse ‘geregeld wilde zien’, en waarvan nu ook beelden opgedoken zijn. De politie kwam massaal tussenbeide en houdt ook in de nasleep nog de vinger aan de pols. “Maar door kort op de bal te spelen, kregen we de situatie snel onder controle.”
    Sint-Niklaas
  2. ANALYSE. “‘De tocht is moeilijk, de gids is ervaren’, zei Dehaene in 1995. Waar is die gids vandaag?”
    PREMIUM
    POLITIEK
    53

    ANALYSE. “‘De tocht is moeilijk, de gids is ervaren’, zei Dehaene in 1995. Waar is die gids vandaag?”

    “Er is niets mis met passioneel inhoudelijk debat, maar vurig op de bal spelen is iets anders dan lelijk op de man spelen”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). “In een campagne gaat het altijd tussen hard en onzacht, maar dat zure sfeertje in de Wetstraat, dat er al jaren hangt, zal na 9 juni niet meteen optrekken. En dat is slecht nieuws.” Devos vraagt zich af waar de moed, de visie en de samenhang gebleven is.