Melinda French Gates stopt op 7 juni als medevoorzitter van Gates Foundation.
Foto: AFP

Melinda French Gates trekt zich terug uit liefdadigheidsorganisatie die ze opbouwde met ex-man Bill Gates

Melinda French Gates, de ex-vrouw van voormalig Microsoft-topman Bill Gates, trekt zich terug uit de filantropische organisatie Gates Foundation. Ze zal haar functie van medevoorzitter op 7 juni neerleggen. Het is niet duidelijk wat de reden is achter haar vertrek. 

"Deze beslissing heb ik niet zomaar genomen", schrijft French Gates. "Ik ben enorm trots op de stichting die Bill en ik samen hebben opgebouwd en op het buitengewone werk dat de stichting doet om ongelijkheden over de hele wereld aan te pakken. De tijd is rijp om verder te gaan met het volgende hoofdstuk van mijn filantropie."

French Gates begon in 2015 al een eigen filantropisch investeringsfonds met de naam Pivotal Ventures. Dat is opgericht "om sociale vooruitgang in de Verenigde Staten te bevorderen door belemmeringen weg te nemen die mensen in de weg staan", staat op de website van het fonds.

Bill Gates en Melinda scheidden drie jaar geleden. Destijds gaven ze aan wel samen betrokken te blijven bij de Gates Foundation, waaraan het koppel een groot deel van hun vermogen schonk. Mocht de samenwerking te moeilijk blijken, dan was afgesproken dat Melinda French Gates vertrekt uit het bestuur. In hoeverre dat laatste de reden is voor haar vertrek, is niet bekend.

Meest gelezen