© Patrick De Roo

Binnen twee jaar permanent water in stadsvijver

De Antwerpse stadsdiensten werken een plan van aanpak uit om binnen een jaar en tien maanden een permanent waterpeil in de vijver van het Stadspark te krijgen. Het schepencollege bereikte hierover een compromis.

svw

Uit een Arcadis-studie kwamen enkele oplossingen voor de droge stadsvijver. Het gaat naast het gedeeltelijk afdichten van de vijverbodem om het gebruik van het bemalingswater van Den Bell of het opvangen van het regenwater in de buurt, om dat naar de stadsvijver te laten afvloeien.

Sp.a-gemeenteraadslid Yasmine Kherbache vond deze voorstellen te beperkt. Zij drong er bij schepen van Openbaar Domein Claude Marinower (Open Vld) in een raadscommissie op aan om ook het water van het Schijn te benutten.

De collegebeslissing over het plan van aanpak is een compromis. Buiten de voorstellen van Arcadis zullen de optie van het Schijn, maar ook het benutten van het bemalingswater bij overheidsgebouwen met diepe kelders en ondergrondse parkeergarages worden onderzocht.

De stadsdiensten krijgen van het stadsbestuur een jaar en tien maanden om een permanent waterpeil in de vijver van het stadspark te krijgen.

Recent staat er weer water in de stadsvijver. Dat is grondwater dat door de werken aan de Belgiëlei wordt opgepompt en naar het Stadspark wordt afgevloeid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER