“Ruim 10 miljoen economische schade als luchthaven door nationale staking moet sluiten”

© REUTERS

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Als Brussels Airport tijdens de nationale staking op woensdag 13 februari moet sluiten, dan veroorzaakt dat “tussen de 10 en de 13 miljoen euro” economische schade. Dat heeft de voorzitter van de luchthaven van Zaventem, Marc Descheemaecker (met een N-VA-signatuur), zondag gezegd in “De Zevende Dag”.

Wegens de nationale staking schrapte Brussels Airlines alle vluchten op woensdag 13 februari, terwijl TUI fly al aankondigde dat het die dag zal uitwijken naar buitenlandse luchthavens. Of Brussels Airport open zal gaan, hangt af van in welke mate de oproep zal worden gevolgd door de luchtverkeersleiders van skeyes, het vroegere Belgocontrol. De vakbonden verwachten dat die vrij algemeen zal zijn. Ook de bagagisten op de luchthavens zullen de stakingsoproep volgen.

© Bart Dewaele

Als Brussels Airport komende woensdag zou moeten sluiten door de staking bij skeyes, dan zou dat grote gevolgen hebben, aldus Descheemaecker. “De Brusselse luchthaven is de tweede grootste economische motor”, luidt het. “Als wij gewoon de meerwaarde die de luchthaven creëert, verrekenen met één dag shutdown, dan spreken we toch over een economische schade, enkel door het volledig sluiten van de luchthaven, van ik schat tussen de 10 en de 13 miljoen euro.”

© Photo News

© pvw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen