Pro League organiseert open debat over nieuw competitieformat: G5 wil niet per se vasthouden aan play-offs, kleine clubs opteren competitie met 18 of 20 clubs

© BELGA

Het competitieformat blijft beroeren. Nadat de zogenaamde G8 (Club Brugge, Anderlecht, Antwerp, Genk, Gent, Union, Standard en Charleroi) eerder dit seizoen een competitie met 14 ploegen en play-offs zonder puntenhalvering op tafel legde, heeft de Pro League vandaag een open debat georganiseerd.

Pieter-Jan Calcoen

In de gebouwen van de Pro League is er in drie groepen (de G5, de K11 en de tweedeklassers) gepraat over de voorkeuren van elke club. Het was louter een brainstorm, het is te vroeg om grote conclusies te trekken. Wat we wel al kunnen zeggen: het is niet zo dat elke topclub sowieso wil vasthouden aan de play-offs. Club Brugge bijvoorbeeld is gewonnen voor een format zonder eindcompetitie. Maar ook Anderlecht, Antwerp en Union sluiten zo een formule niet uit.

De ‘kleine’ clubs willen bij voorkeur met achttien of zelfs twintig ploegen in eerste klasse spelen. Nu zijn dat er slechts zestien. Bij voorkeur valt de beslissing voor de zomer, omdat er moet onderhandeld worden over een nieuwe tv-contract. Voor veranderingen is een tweederdemeerderheid nodig.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen