Curaçao ontving nog nooit zoveel bezoekers als in maart 2024

Nieuws
Maart 2024 gaat op Curaçao de boeken in als de beste toerismemaand ooit: het eiland verwelkomde afgelopen maand 63.556 toeristen. Dat is een stijging van 38 procent vergeleken met maart vorig jaar, zo maakte het Curaçaose toeristenbureau (CTB) vrijdag bekend.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 00:25
Afbeelding
beeld anp

Het is daarnaast de vierde opeenvolgende maand waarin minstens 60.000 bezoekers werden verwelkomd in één maand. Deze prestatie bevestigt volgens het toerismebureau "de groeiende populariteit van Curaçao als een topbestemming in het Caribisch gebied".

Curaçao blijft een diverse bezoekersbasis aantrekken. Europa is verantwoordelijk voor 40 procent van het aantal vakantiebezoeken. Noord-Amerika volgt met 38 procent. 17 procent van de bezoekers komt uit Zuid-Amerika, terwijl de Caribische regio 4 procent bijdraagt. 19.295 toeristen kwamen uit Nederland.

In maart werden voor het eerst meer dan 18.000 Amerikaanse bezoekers in één maand verwelkomd. De meesten kwamen uit de staten New York, Florida, New Jersey en North Carolina, aldus het CTB.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VN: wederopbouw Gaza kost tientallen miljarden

De Verenigde Naties verwachten dat de wederopbouw van de Gazastrook tientallen miljarden dollars gaat kosten. 'De verwoestingen zijn enorm en ongekend', zei assistent-secretaris-generaal Abdallah al-Dardari.

Afbeelding

EU legt netwerk bloot dat Russische propaganda witwast

De Europese Unie en Spanje hebben een netwerk blootgelegd van websites die een sleutelrol zouden spelen in het verspreiden van Russische propaganda.

Afbeelding

Shell-topman nu niet bezig met beursnotering in New York

Olie- en gasconcern Shell heeft vooralsnog geen plannen om de beurs van Londen te verlaten voor New York. 'Daar voeren wij op dit moment geen discussie over', zegt topman Wael Sawan in een toelichting op zijn resultaten.

Afbeelding

Grande en Swift helpen muziekconcern UMG aan betere resultaten

Muziekconcern Universal Music Group (UMG), dat tal van platenlabels beheert, heeft in de eerste drie maanden meer verdiend aan de muziek van bekende artiesten. De omzet steeg onder andere dankzij succesvolle releases van Taylor Swift, Ariana Grande en Noah Kahan.

Afbeelding

ING winnaar op terughoudend Damrak, bouwer BAM hard omlaag

ING mocht zich donderdag de grote winnaar noemen onder de hoofdfondsen op het Damrak na een meevallend kwartaalrapport. Het bankconcern zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd.

Afbeelding

Bloomberg: Turkije staakt alle handel met Israël

Turkije is van plan alle handel met Israël te staken, meldt persbureau Bloomberg, dat zich baseert op twee Turkse overheidsfunctionarissen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan laat zich regelmatig zeer kritisch uit over Israël en over de oorlog in de Gazastrook.