© X

Trainer Arne Slot bevestigt voor eerste keer vertrek naar Liverpool: “Het gevoel dat ik hier weg ga, wordt steeds sterker”

Huidig Feyenoord-trainer Arne Slot heeft voor het eerst toegegeven dat hij naar Liverpool vertrekt. “Er is nog geen officiële aankondiging, maar ik kan wel bevestigen dat ik daar volgend seizoen trainer ga worden. Maar dat is voor jullie geen verrassing”, zei hij vrijdag op een persconferentie voor het laatste competitieduel van zondag tegen Excelsior.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Slot wordt bij Liverpool de opvolger van Jürgen Klopp, de Duitser die na negen jaar behoefte heeft aan rust. Slot tekent snel een meerjarig contract bij de huidige nummer drie van de Premier League. Het aanstaande vertrek van hem naar Liverpool komt niet als een verrassing, maar de trainer wilde zelf de afgelopen weken niet over de Engelse topclub praten.

Slot wil zijn assistent Sipke Hulshoff meenemen naar Anfield. De KNVB maakte afgelopen week bekend dat Hulshoff nog voor het EK in Duitsland opstapt bij het Nederlands elftal. Dwight Lodeweges gaat hem vervangen tijdens de Europese eindronde in Duitsland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 45-jarige Slot volgde drie jaar geleden Dick Advocaat op als hoofdtrainer van Feyenoord. Hij loodste de club uit Rotterdam tijdens zijn eerste seizoen naar de finale van de Conference League. Onder leiding van Slot werd Feyenoord vorig jaar kampioen en veroverde de club vorige maand de KNVB-beker.

Slot heeft de afgelopen dagen de tijd genomen om afscheid te nemen van het personeel van Feyenoord. “Het gevoel dat ik hier weg ga, wordt steeds sterker. Sommige mensen wil je niet alleen maar een hand schudden. Het gaat er op dat soort momenten niet om of je kampioen bent geworden of de beker hebt gewonnen, maar meer om de waardering tussen mensen. Te merken dat mensen het oprecht jammer vinden dat je weggaat, met woorden kun je dat zeggen, maar als je het ziet aan de gezichtsuitdrukking van mensen, dan doet dat best wel veel met me.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer