Koninklijk gezin weer compleet bij Koningsdag in Emmen

Nieuws
Het koninklijk gezin is zaterdag weer compleet tijdens de viering van Koningsdag in Emmen. Ook de 17-jarige prinses Ariane, die in Italië studeert, is erbij. Vorig jaar ontbrak prinses Alexia door haar studie in Wales.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 10:09
Afbeelding
beeld anp

De 18-jarige Alexia was vorig jaar niet bij de viering van Koningsdag in Rotterdam, omdat zij die week eindexamens had. Ariane, die afgelopen zomer aan het United World College Adriatic in Triëst is begonnen, zit in haar eerste jaar en heeft dus nog geen examens.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane vieren de 57e verjaardag van de vorst in Emmen. Tijdens de wandeling door de stad komen thema’s als cultuur, innovatie en sport aan bod.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Meer dan 2400 asielzoekers in Ter Apel, boetebedrag ruim miljoen

In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van woensdag op het donderdag voor het eerst sinds de gerechtelijke uitspraak meer dan 2400 mensen overnacht. Er verbleven 2463 mensen.

Afbeelding

Vegaburgerfabrikant Beyond Meat ziet vraag flink afnemen

De Amerikaanse fabrikant van vleesvervangers Beyond Meat heeft een flinke daling in de vraag naar zijn producten gezien in het eerste kwartaal van dit jaar. De verkopen gingen met 18 procent omlaag tot 75,6 miljoen dollar, omgerekend 70,4 miljoen euro.

Afbeelding

UNRWA schat dat 80.000 mensen Rafah ontvlucht zijn

Sinds Israël de aanvallen op de stad Rafah heeft opgevoerd, hebben volgens de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen UNRWA zo'n 80.000 mensen de stad verlaten. De organisatie vindt dat de burgerbevolking wordt opgejaagd en eist een onmiddellijk staakt-het-vuren.

Afbeelding

XR gelast protestmars Den Haag af om 'extreem politiegeweld'

Extinction Rebellion (XR) gelast de vreedzame protestmars tegen politiegeweld af die donderdagmiddag zou worden gehouden in Den Haag. De organisatie meldt in een bericht 'geschokt' te zijn over het 'extreme politiegeweld' bij de pro-Palestijnse protesten van deze week in Amster..

Afbeelding

Besi flink hoger op rustig Damrak na grote order

Besi was donderdag de grote winnaar op de Amsterdamse beurs en werd bijna 6 procent hoger gezet. Beleggers reageerden verheugd op de grote order die de chiptoeleverancier uit Duiven heeft ontvangen.

Afbeelding

Koopjesketen Action groeit minder hard

Winkelketen Action heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de verkopen zien toenemen tot 3 miljard euro, bijna 21 procent meer vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam voor een belangrijk deel doordat het bedrijf 42 nieuwe filialen opende.