Koningsdag verloopt wisselend, met zon en hagel en onweer

Nieuws
Het weer op Koningsdag verloopt wisselend, met droge periodes waarin soms een zonnetje schijnt, maar ook met buien. Het wordt tussen de 14 en 18 graden. Vooral in het oosten van het land kunnen de buien later zaterdagmiddag fel zijn, met plaatselijk hagel en onweer. Dat verwacht Weeronline.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 07:06
Afbeelding
beeld anp

Op de meeste plaatsen is het in de ochtend bewolkt. Vanuit het zuiden trekt een licht regengebied over het land. Vooral in het westen valt enige tijd regen. In de vroege ochtend is het 5 tot 8 graden, maar eind van de ochtend loopt dat op naar 9 tot 14 graden. Eind van de ochtend is het op veel plaatsen droog.

Zaterdagmiddag is er een mengeling van zon en stapelwolken. In de middag stijgt de kans op wat buien, maar volgens Weeronline blijft het vaker droog dan dat het regent. Plaatselijk kan een bui wel pittig zijn, met hagel, onweer en windvlagen. Dat dan vooral in het oosten en noordoosten van het land.

De koninklijke familie viert Koningsdag dit jaar in Emmen, en dat is in het noordoosten van het land. Volgens het programma vertrekt het gezelschap rond 13.00 uur weer uit de Drentse plaats.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

AI-startup Musk rondt financiering deze week af, zeggen bronnen

Elon Musk krijgt deze week naar verwachting de financiering rond van zijn bedrijf X.AI, waarmee de topman wil gaan concurreren met het populaire ChatGPT.

Afbeelding

Aandacht voor Besi op rustig Damrak na grote order

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag uit naar Besi. De producent van assemblageapparatuur voor de chipsector heeft een grote bestelling ontvangen van een niet nader genoemde grote fabrikant.

Afbeelding

Directeur schoonmaakbeurs: 'co-bot' wordt collega schoonmaker

Schoonmakers in Nederland hoeven de opkomst van robots in de schoonmaak niet als een bedreiging te zien. Maar de rol van schoonmakers gaat wel veranderen. Dat denkt Robert Stelling, directeur van vakbeurs Interclean, die volgende week plaatsvindt in de Amsterdamse RAI.

Afbeelding

Top BuZa vreesde voor polarisatie op ministerie om onvrede Gaza

De top van het ministerie van Buitenlandse Zaken zag dat "de eenheid" op hun departement "onder druk" stond omdat de oorlog in Gaza veel discussie tussen ambtenaren losmaakte.

Afbeelding

Chinese export en import tonen weer groei

De Chinese export en import zijn in april weer gestegen, na een daling in maart. Vooral de stijging van de uitvoer is een opsteker voor de kwakkelende Chinese economie. In maart zag China de export nog stevig dalen door de zwakke vraag naar Chinese goederen.

Afbeelding

HRW: mogelijk sprake van genocide in Soedan

In de Soedanese regio Darfur maken rebellen van de Rapid Support Forces zich schuldig aan etnische zuivering. Dat stelt ngo Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport.