Nog tot morgenvroeg zullen de flitspalen alle autobestuurders flitsen, ook als ze niet te snel rijden.
© Belga

'Flippende flitspalen' op de Antwerpse ring flitsen iedereen: geen boete voor wie niet te snel rijdt

Op de Antwerpse ring zijn verschillende flitspalen tilt geslagen. De wegpolitie laat weten dat de palen door een technisch probleem alle auto's fotograferen, of ze nu te snel rijden of niet. Het gaat onder meer om de flitspaal op de Antwerpse ring ter hoogte van Berchem richting Nederland en de paal aan de Kennedytunnel richting Gent. "Bestuurders die onterecht geflitst worden, zullen geen boete krijgen", zegt An Berger van de federale politie.

De Antwerpse wegpolitie kreeg de voorbije uren verschillende meldingen van ongeruste autobestuurders die lieten weten dat ze onterecht geflitst werden op de Ring. De politie reageerde op die meldingen met een bericht op de sociale media. 

Foto: wegpolitie Antwerpen

"Wie onterecht geflitst wordt, hoeft niet te vrezen voor een snelheidsboete", zegt An Berger van de federale politie. "Er wordt eerst automatisch uitgefilterd en daarna gaan we in het gewestelijk verwerkingscentrum ook nog eens kijken naar welke personen effectief een overtreding begaan hebben en welke niet. Wie geen overtreding beging en zich aan de regels hield, zal geen boete krijgen."

Ten vroegste donderdagochtend opgelost

Het Agentschap Wegen en Verkeer is op de hoogte van het probleem en zoekt een oplossing. "We hebben al een aannemer gecontacteerd om het probleem morgen te bekijken", zegt woordvoerder Gilles Van Goethem.

Meest gelezen