donderdag 19 juli 2018 - Meer sporten
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Arnaud Art sprong 1 centimeter hoger dan zijn vorig record. BELGA

Meeting in Luik

Nafi Thiam geeft in extremis forfait door insectenbeet

Art verbetert zijn Belgisch record polsstokspringen tot 5m72

Geen apotheose in het hoogspringen. Door een insectenbeet in haar afstootvoet moest Nafi Thiam immers in extremis forfait geven voor de meeting in haar thuisbasis. Arnaud Art, die in het naburige Hannuit woont, nam de rol over en verbeterde zijn Belgisch record polsstokspringen met één centimeter tot 5m72.

Jacky STIJVEN

Arnaud Art kwam net als Ben Broeders, die drie keer faalde op 5m52 , traag op gang. Zo had hij drie pogingen nodig op 5m37 en bedwong hij pas bij zijn tweede beurt 5m52. Maar daarna ging het steil omhoog voor de Waal. Hij sloeg over op 5m62 en ging bij zijn eerste beurt al ruim over 5m72, maar toen viel de lat alsnog naar beneden. Bij de tweede poging was het wel raak. Daarmee deed Art één centimeter beter dan het Belgisch record dat hij vorige zomer vestigde. Daarna ging de lat naar 5m82, maar dat was nog te hoog gegrepen. De Pool Piotr Lisek ging ook over 5m72. Omdat hij minder beurten nodig had, won hij de wedstrijd.

Sterke Vanderbemden

In de 300m gaf Robin Vanderbemden, die op het EK de 200m loopt, zijn visitekaartje af voor een selectie in de 4x400m. De bij Seraing aangesloten atleet won in 32.44. Dat is niet alleen de derde chrono aller tijden in België, Vanderbemden liet na een erg sterke laatste rechte lijn de verzamelde familie Borlée achter zich. Jonathan, die zaterdag in Heusden op de EK-limiet in de 400m mikt, kwam met 32.81 nog het dichtst in de buurt van Vanderbemden. Dylan (32.95) liet oudere broer Kevin (33.07) zelfs achter zich.

In de 800m deed Aaron Botterman een gooi naar de EK-limiet, maar met 1.47.48 bleef hij nog een eind boven de vereiste 1.46.70. De Oost-Vlaming zoekt zaterdag zijn heil in de Nacht om zich alsnog voor Berlijn te plaatsen.

Berings finishte in 12.72, maar liefst vijftien honderdsten sneller dan haar vorig persoonlijk record.  BELGA

Superchrono voor Berings

Helemaal aan het einde van de meeting pakte Eline Berings uit met een knaltijd in de 100m horden. Berings, die na een dubbele knieoperatie bijna twee jaar buiten strijd was, ging als een kanonskogel van start en vloog over de horden. Ze finishte in 12.72, liefst vijftien honderdsten sneller dan haar vorig persoonlijk record dat ze vier jaar geleden liep. En bovendien amper één honderdste trager dan het Belgisch record van Anne Zagré. Zagré kwam in Luik na een minder goede start nog sterk terug, maar strandde in 13.2, negen honderdsten boven de EK-limiet. (jast)

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws